Στη Λένα Παπαληγούρα το θεατρικό βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Στη Λένα Παραπληγικού απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Η πολυπόθητη καρφίτσα της αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, φέτος θα είναι στο πέτο της Λένας Παπαληγούρα.

Μαζί με το έπαθλο (αξίας 3.000 ευρώ), η νικήτρια κρατά για ένα χρόνο την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας, που σαν σκυτάλη, μεταφέρεται κάθε χρόνο από τη μία ηθοποιό στην άλλη. Φέτος ήταν η σειρά της περσινής νικήτριας, της Μαρίας Κίτσου να την παραδώσει στην τιμώμενη.

"Συγκινούμαι πολύ που είδαν την δουλειά μου και την εκτίμησαν άνθρωποι, των οποίων τις ερμηνείες εγώ είδα και θέλησα να γίνω ηθοποιός και να πάω στο θέατρο Τέχνης. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με πίστεψαν.." είπε η Λένα Παπαληγούρα, παραλαμβάνοντας το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες-θύματα του τράφικινγκ, όπως ήταν η ηρωίδα που υποδύθηκε.

H νεαρή ηθοπιός είναι η έβδομη στη σειρά ηθοποιός στην οποία απονέμεται η διάκριση, ως αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η ερμηνεία της στην παράσταση «Αόρατη Όλγα» του Γιάννη Τσίρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό θέατρο, ήταν αυτή που την οδήγησε στο βραβείο.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα με ελεύθερη είσοδο και φέτος συμπληρώνονται επτά χρόνια από την καθιέρωση του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη.

Υποψήφιες ηθοποιοί για φέτος ήταν:

- Νεφέλη Κουρή για τον ρόλο της μικρότερης από τις τρεις Αρετούσες στο έργο του Βιτσένζτου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο θέατρο Ακροπόλ.
- Ηρώ Μπέζου για την συμμετοχή της στο έργο του Γκέοργκ Μπίχνερ «Βόυτσεκ» σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη στο Απλό θέατρο.
- Βασιλική Τρουφάκου για τον ρόλο της Ζωής στο έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η παρέλαση» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα