Νέα Διευθύντρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

«Ειρήνη, ενότητα, επικοινωνία, εξωστρέφεια και από κοινού υπεράσπιση της εκπαίδευσης και του πολιτισµού, που είναι από τις πρώτες έννοιες που βάλλονται σε καιρούς κρίσης», διεκδικεί η µουσικός Λόλα Τότσιου που τοποθετήθηκε χτες µε απόφαση του υπουργείου Πολιτισµού στη θέση της διευθύντριας του πληττόµενου από σειρά προβληµάτων Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Μέλος του Διοικητικού Συµβουλίου του µοναδικού κρατικού ωδείου της χώρας από τον περασµένο Ιούλιο, η κ. Τότσιου καλείται για την επόµενη πενταετία (η θητεία της διευθύντριας είναι πενταετής) να διαχειριστεί και να συντονίσει το έργο του παλαιότερου κρατικού πολιτιστικού οργανισµού της χώρας µε τους 70 και πλέον καθηγητές και τους 500 σπουδαστές.

Το τελευταίο δεκαπενθήµερο το Ωδείο είναι κατειληµµένο από τους απεργούς καθηγητές που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευµένων τους έξι και πλέον µηνών και οι 500 και πλέον σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν τη σπουδαστική χρονιά τους καθώς δεν πραγµατοποιούνται εξετάσεις λόγω της απεργίας.

«Απαιτείται υπέρβαση από όλους µας, όχι µόνο να αντέξουµε αλλά και να εξελίξουµε τον πολιτισµό. Το ΥΠΠΟΤ έχει καταλάβει την ιδιαιτερότητα του Ωδείου αλλά έχει και την πρόθεση να το στηρίξει», δηλώνει η κ. Τότσιου που αναλαµβάνει τη θέση της διευθύντριας στο ΚΩΘ, η οποία παραµένει κενή από τον περασµένο Σεπτέµβριο µετά την παραίτηση του προκατόχου της.

Αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Πανεπιστηµιακής Σχολής Μουσικής Χαϊδελβέργης - Μάνχαϊµ, η Λόλα Τότσιου παρουσιάζει από το 1980 τη δουλειά της µε κονσέρτα, ρεσιτάλ και συναυλίες µουσικής δωµατίου σε Ευρώπη, Κύπρο, Αίγυπτο και ΗΠΑ. Υπήρξε µέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Hellexpo και µέλος επιτροπών σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισµούς πιάνου και µουσικής δωµατίου. Δίνει διαλέξεις µε θέµατα «Η γυναίκα solist» και «Σκηνικό stress», ενώ από τον Ιούλιο του 2010 είναι µέλοςτου Δ.Σ.

του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Εχει διδάξει στο Νέο Ωδείο, στο Σύγχρονο Ωδείο, στο Μουσικό Κολέγιο και για εννέα χρόνια στο Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Mακεδονία.

tanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα