Πανελλαδικές 2008: Ποιοί είναι οι πρώτοι των πρώτων

Σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ παρουσιάζει τους πρώτους των πρώτων. Τους μαθητές που σήμερα απολαμβάνουν τους κόπους τους καθώς θα επιλέξουν την σχολή που επιθυμούν. Έσπασαν το κοντέρ με τα μόρια που συγκέντρωσαν. Το συστηματικό διάβασμα, οι συχνές επαναλήψεις αλλά και η αποφυγή του άγχους ήταν, για τους μαθητές που αρίστευσαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, τα μυστικά της επιτυχίας.
Φυσικά, δεν έλειψαν- όπως λένε- οι θυσίες. Η μαθήτρια που όπως όλα δείχνουν συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (19.888 μόρια) είναι η Όλγα Βουγιουκαλάκη από την Κρήτη, η οποία έγραψε σε όλα τα μαθήματα 20, εκτός από την Έκθεση που έγραψε 19,8(!) και περνάει πρώτη στην Αρχιτεκτονική.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΤΣΕΡΗΣ
(19.358 μόρια)
«Έκοψα το μπάσκετ και το συγκρότημα»
Δικαιωμένος αισθάνεται ο Μανώλης Δατσέρης. Οι θυσίες αλλά και το συστηματικό διάβασμα- όπως λέει- έπιασαν τόπο, αφού συγκέντρωσε τα απαιτούμενα μόρια για μία από τις πρώτες θέσεις στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. «Τον τελευταίο χρόνο είχα περιορίσει αισθητά τις εξόδους, έκοψα και το μπάσκετ. Ακόμα και οι πρόβες στο μουσικό συγκρότημα στο οποίο συμμετέχω, γίνονταν πια αραιά και που».
Όπως λέει, σειρά έχουν οι διακοπές, ενώ περιμένει με αγωνία να γίνει και επίσημα φοιτητής του Πολυτεχνείου.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ
(19.680 μόρια)
«Με τόσο ζόρι που τράβηξα, δεν με νοιάζει η πρωτιά»
«Με τόσο ζόρι που τράβηξα δε με νοιάζει η πρωτιά. Προς το παρόν χαίρομαι, γιατί τελείωσε μια δύσκολη χρονιά με καλό αποτέλεσμα», λέει η Χριστίνα. Η βαθμολογία που συγκέντρωσε της επιτρέπει να περάσει όπου θέλει, εκείνη όμως ακόμη αμφιταλαντεύεται μεταξύ Οδοντιατρικής και Πολυτεχνείου. Προς το παρόν πάντως, η Οδοντιατρική είναι η πρώτη της προτίμηση και, αν την επιλέξει, δεν αποκλείεται να πάρει και την πρωτιά. Προσθέτει μάλιστα ότι «τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι οι διακοπές που θα κάνω στην Πάρο».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ
(19.274 μόρια)
«Μόνο διάβασμα και ψυχραιμία»
Τα τύμπανα των ντραμς ήταν για τον Δημήτρη το αγχολυτικό του.
Τώρα, πρώτη επιλογή του είναι η Ιατρική Αθηνών για να γίνει ψυχίατρος, «και να διεισδύω στο υποσυνείδητο των ανθρώπων». Όπως λέει, δεν χρειάζονται μυστικά και φόρμουλες για να πετύχει κάποιος στις εξετάσεις. Μόνο διάβασμα και ψυχραιμία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
(19.319 μόρια)
«Άξιζαν οι θυσίες»
«Δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω το μέγεθος της επιτυχίας. Θυσίασα αρκετά πράγματα όπως οι έξοδοι με την παρέα μου, αλλά απ΄ ό,τι φαίνεται άξιζε τον κόπο», λέει η Κωνσταντίνα. Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας: «Διάβασμα, διάβασμα και πάλι διάβασμα». Πρώτη επιλογή της η Νομική Αθηνών και απώτερος στόχος το Διπλωματικό Σώμα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΝΑΡΟΣ
(19.520 μόρια)
«Δεν το παράκανα»
«Διάβασα, αλλά δεν το παράκανα», λέει ο Θοδωρής. Μπορεί ο ελεύθερος χρόνος του σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές να ήταν περιορισμέ- νος, «προς Θεού, όμως, δεν ξενυχτούσα διαβάζοντας». Όπως σημειώνει, ακόμα δεν γνωρίζει ποια σχολή θα βάλει πρώτη στο Μηχανογραφικό, «σίγουρα πάντως στο Πολυτεχνείο».
Γ. ΜΗΛΑΚΑΣ- ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ
(19.538 μόρια)
«Τώρα, καλοπέραση»
«Διάβαζα για αρκετά χρόνια σε σταθερή βάση και δεν είχα κενά», λέει ο Γιάννης. Η ηρεμία είναι το Α και το Ω κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ ο χειρότερος σύμβουλος είναι ο πανικός. Όσον αφορά το μέλλον, θα τον βρει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων ΗΥ του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και όπως λέει, «θα συνδυαστεί και με αρκετή καλοπέραση».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
(19.733 μόρια)
«Πάω Χάρβαρντ»
Μπορεί τα 19.733 μόρια που συγκέντρωσε να του επιτρέπουν να περάσει με άνεση στην Ιατρική Σχολή, ο Γιάννης Καλογήρου όμως θα σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, όπου ήδη έχει γίνει δεκτός. «Στην απόφασή μου σημαντικό ρόλο έπαιξαν και τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια». Πρόγραμμα και ηρεμία είναι τα συστατικά της επιτυχίας.
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΚΛΑΒΑΚΗ
(19.445 μόρια)
«Έτοιμη για Εγκληματολογία!»
«Πρέπει να έχεις καλή επαφή από τις μικρές τάξεις ώστε να πάρεις τις κατάλληλες βάσεις. Ίσως πλησιάζοντας προς τις εξετάσεις, είναι καλό να εντατικοποιείς το διάβασμα, χωρίς όμως υπερβολές», λέει η Μαριλένα από τα Χανιά. Τώρα, η Νομική Αθηνών - ειδικότερα η Εγκληματολογία, όπως λέει- την περιμένει.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
(19.700 μόρια)
«Δεν τα παράτησα ούτε στιγμή»
Από μικρή είχε κλίση στα Μαθηματικά και η βαθμολογία που συγκέντρωσε της εξασφαλίζει την είσοδο στην αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης. «Η χρονιά δεν ήταν πολύ δύσκολη. Όχι πολύ διάβασμα αλλά συστηματικό, όχι πολύ άγχος. Βέβαια, δεν τα παράτησα στο τέλος, όταν σίγουρα βγαίνει κούραση».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΑ
(19.776 μόρια)
«Ικανοποίηση για το μέλλον»
«Το να αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου στο διάβασμα όταν είσαι μαθητής λυκείου νομίζω ότι είναι το σωστό, αν θέλεις να συνεχίσεις στο πανεπιστήμιο. Είναι η ικανοποίηση που παίρνεις για τις ώρες που διάβαζες και για τα καλά χρόνια της φοιτητικής ζωής που θα έρθουν», λέει η Βασιλική από τη Λάρισα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΧΛΙΑΒΑΣ
(19.444 μόρια)
«Στοχεύω... οικολογικά»

«Μπαίνω στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι η πρώτη μου επιλογή. Οι εξετάσεις είναι συνδυασμός σκληρού διαβάσματος αλλά και τύχης.
Στοχεύω οικολογικά. Σκοπός μου είναι να ασχοληθώ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα