Πανελλαδικές 2011: Φυσική με δυσκολίες. Λύσεις

Τέταρτη μέρα Πανελλαδικών και άλλη μία μέρα δύσκολη αυτήν την φορά για τους μαθητές που εξετάστηκαν στην Βιολογία Κατεύθυνσης.

Τέταρτη μέρα Πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα Τετάρτη 18 Μαϊου και οι μαθητές θα εξεταστούν στη Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης)

Τα θέματα χαρακτηρίζονται απαιτητικά, με κύριο γνώρισμα τις μακροσκελείς, αναλυτικές απαντήσεις. Ο υποψήφιος έπρεπε να έχει προετοιμαστεί πολύ καλά για να απαντήσει σε αυτά τα θέματα χωρίς να έχει παραλείψει από την προετοιμασία του κανένα κεφάλαιο. Εκτίμησή μας είναι, ότι θα περιοριστεί ο αριθμός των
άριστων γραπτών σε σημαντικό βαθμό.

Τα φετινά θέματα ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών. Απαιτούσαν κατανόηση των ερωτήσεων, κριτική και συνδυαστική σκέψη και καλή γνώση της ύλης. Ελπίζουμε στη Βιολογία Κατεύθυνσης με άριστα να βαθμολογηθούν μόνο οι σωστές απαντήσεις και να μη δοθούν μόρια στις λανθασμένες όπως φαίνεται ότι γίνεται στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας.

Τα φετινά θέματα της Ιστορίας θα τα χαρακτηρίζαμε όχι ιδιαίτερα δύσκολα και απαιτητικά αφού δεν απαιτούσαν καμία κριτική ή συνθετική ικανότητα, παρά στείρα αποστήθιση. Έτσι, οι μαθητές που είχαν διαβάσει πολύ καλά θα γράψουν.
Ας σημειωθεί όμως ότι επαναλαμβάνονται πάντα τα ίδια θέματα ενώ υπάρχουν άλλα που ποτέ δεν έχουν εξεταστεί!

Τα θέματα στις αρχές οργάνωσης ήταν σαφή και συγκεκριμένα χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Τα θέματα κρίνονται εύκολα και βατά. Οι περισσότεροι μαθητές θα πρέπει να είχαν δώσει περισσότερη προσοχή στο κεφάλαιο της επικοινωνίας και της δυναμικής των ομάδων. Τα είδη των προτύπων ηγεσίας αποτελεί ένα απλό και κατανοητό κομμάτι. Οι λειτουργίες της επιχείρησης είναι απλές και σύνηθες θέμα εξετάσεων.

Πανελλαδικές 2011: Βιολογία Κατεύθυνσης. Θέματα, Λύσεις

Πανελλαδικές 2011: Ιστορία Κατεύθυνσης, θέματα λύσεις

Αρχές οργάνωσης και Διοίκησης, θέματα - λύσεις: Πανελλαδικές 2011

Πανελλαδικές 2011: Χημεία – Βιοχημεία, θέματα λύσεις

Στη Φυσική τα εξεταζόμενα θέματα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες της θεωρίας του βιβλίου. Υπάρχει κλιμάκωση δυσκολίας στο θέμα Δ, το οποίο απαιτεί καλή γνώση αρχών της Φυσικής.

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι.

Καθηγητές, γονείς και μαθητές χαρακτήρισαν για καλά διαβασμένους τα θέματα, στα οποία εξετάστηκαν το Σάββατο οι μαθητές στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου, δεύτερη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι μαθητές διαγωνίστηκαν σε μαθήματα Γενικής Παιδείας, αυτό της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας.

Δειτε εδώ τις προτεινόμενες λύσεις

δείτε τις λύσεις στη φυσική

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα