Πανελλαδικές 2011: Tα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, για τους εξεταζόμενους  ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Δείτε στο τέλος του άρθρου τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν σήμερα οι μαθητές

Πανελλαδικές 2011: Το Internet το θέμα της Έκθεσης. Θέματα και λύσεις


Τα θέματα εστάλησαν κανονικά στις 8:30 στα εξεταστικά κέντρα της χώρας. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία και αποτελέσματα αντάξια των προσδοκιών και της προσπάθειάς τους» ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας,  Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα
Διαμαντοπούλου, προς τους μαθητές, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Έχετε φτάσει με μεγάλο κόπο ως εδώ, αλλά δεν θα κριθεί η ζωή σας από μία στιγμή. Η νέα πορεία που ξεκινάτε θα είναι γεμάτη προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους. Θα ήθελα, για ακόμα μία χρονιά, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, που στηρίζουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθειά τους, καθώς και όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου, που εργάζονται για την καλή οργάνωση των εξετάσεων» ανέφερε μήνυμα της υπουργού.

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρώτοι στη μάχη για μία θέση στην ανώτατη εκπαίδευση ρίχνονται οι υποψήφιοι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαϊου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας). Όπως κάθε χρόνο, οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Το πρόγραμμα

Σάββατο 14/05:  Βιολογία (Γενικής Παιδείας), Φυσική (Γενικής Παιδείας), μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (Γενικής Παιδείας), Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Δευτέρα 16/05:  Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Μαθηματικά (Θετικής Κατεύθυνσης και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων).

Τετάρτη 18/05:  Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία – Βιοχημεία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης – Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης – Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Παρασκευή 20/05:  Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Φυσική (Θετικής Κατεύθυνσης και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο Κύκλων).

Δευτέρα 23/05:  Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης  - Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης – Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Τετάρτη 25/05:  Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  (Μάθημα Επιλογής όλων των Κατευθύνσεων).

Ως ώρα εξέτασης ορίζεται η 8.30πμ κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00πμ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα