Eurovision 2024: Ο Μεγάλος Τελικός live. Οι εκπλήξεις και τα παρατράγουδα

Eurovision 2024: Ο Μεγάλος Τελικός live. Οι εκπλήξεις και τα παρατράγουδα

Eurovision 2024: Η μεγάλη στιγμή του φετινού 68ου διαγωνισμού τραγουδιού της Ευρώπης έφτασε και οι Σουηδοί έχουν φροντίσει από το πρώτο κιόλας λεπτό τηλεοπτικής μετάδοσης που παρακολουθούν πάνω από 800.000.000 άνθρωποι ανά τον κόσμο να μας χαρίσουν ένα μοναδικό σόου παρά τις εντάσεις και τα παρατράγουδα. 

Το ίδιο έκαναν και τις προηγούμενες δύο βραδιές των ημιτελικών, την Τρίτη (7/5) και την Πέμπτη (9/5), αφού τα σόου που είχαν ετοιμάσει ήταν γεμάτα χιούμορ, χορό, τραγούδι και φυσικά φαντασμαγορικά σκηνικά που εναλλάσσονταν στο... δευτερόλεπτο!

Το Nemo ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από την περσινή νικήτρια, Loreen. Με δάκρυα στα μάτια ο μεγάλος νικητής αφιέρωσε το τρόπαιο στην αγάπη και την ισότητα, συγκινώντας το κοινό στο στάδιο. Οι δύο παρουσιάστριες καληνυχτίζουν τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και η Ελβετία ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη σκηνή, ερμηνεύοντας το νικητήριο κομμάτι


01:46 Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Ελβετία με το Nemo! Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο εκκεντρικός καλλιτέχνης κατάφερε να συγκεντρώσει 591 βαθμούς και να σηκώσει το τρόπαιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Κροατία (547), η Ουκρανία (453), η Γαλλία (445) και το Ισραήλ (375). Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι τερματίζουν στην 11η θέση με 126 βαθμούς και η Κύπρος στη 15η με 78.

01:34 Ξεκινά η ανακοίνωση του televoting, με την τελευταία χώρα από τη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών, που δεν ήταν άλλη από την Εσθονία.

01:30 Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις 37 εθνικές επιτροπές έφτασε στο τέλος της. Η Ελβετία «σάρωσε» τα 12άρια από όλη σχεδόν την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας 365 βαθμούς. Ακολουθεί η Γαλλία με 218, η Κροατία με 210, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν η Ιταλία με 164 και η Ουκρανία με 146 βαθμούς.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση με 41 βαθμούς, ενώ η Κύπρος στη 16η με 34. Ακολουθεί η ανακοίνωση του televoting.

01:16 Επιστροφή στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις κριτικές επιτροπές, με την Ελλάδα να δίνει 12 βαθμούς στην Ελβετία και 10 στην Κύπρο.

01:13 Διάλειμμα για διαφημίσεις στις 20 από τις 37 χώρες που έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η θέση με 27 πόντους, παίρνοντας μέχρι στιγμής ένα 12άρι από την Ελβετία, ένα 7άρι από την Αλβανία, ένα 4άρι από την Αρμενία και 2 από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία.

01:03 Μία πρώτη ματιά στην πρώτη 3άδα. Προηγείται η Ελβετία, ακολουθούν η Ιρλανδία και η Ιταλία. Η Ελλάδα έχει πάρει μόλις 7 βαθμούς από την Αλβανία.

00:53 Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των κριτικών επιτροπών ξεκινά!

00:46 Τελευταίο recap με τις 25 χώρες, αυτή τη φορά από την τελευταία προς την πρώτη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η Petra Mede και η Malin Akerman σημαίνουν το τέλος της ψηφοφορίας. Europe stop voting now!

00:46 Τελευταίο recap με τις 25 χώρες, αυτή τη φορά από την τελευταία προς την πρώτη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η Petra Mede και η Malin Akerman σημαίνουν το τέλος της ψηφοφορίας. Europe stop voting now!

00:39 Επιστροφή στη ζωντανή μετάδοση και οι δύο παρουσιάστριες προαναγγέλλουν την εμφάνιση της περσινής νικήτριας. Η Loreen ανεβαίνει στη σκηνή του διαγωνισμού έναν χρόνο μετά τη διάκρισή της, ερμηνεύοντας το νέο της κομμάτι «Forever» αλλά και το περσινό «Tattoo», που της χάρισε για δεύτερη φορά το τρόπαιο της Eurovision.

23:57 Η ώρα του μεγάλου φαβορί έφτασε. Ο 28χρονης Κροάτης Marko Purisic επιχειρεί φέτος να φέρει τη Eurovision πίσω στα Βαλκάνια μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Ερμηνεύοντας το εκρηκτικό «Rim Dim Tagi Dim», που ισορροπεί ανάμεσα στο punk-rock και την ηλεκτρονική μουσική, έβαλε φωτιά στο στάδιο, με τη συμμετοχή του κοινού να είναι εντυπωσιακή! 

23:53 Συμμετοχή νούμερο 22 και η εντυπωσιακή Raiven, φορώντας τα… απολύτως απαραίτητα, φέρνει τη βραδιά πίσω στα Βαλκάνια με το «Veronika». Αν και η πρόκριση δεν ήταν σίγουρη, η νεαρή Σλοβένα κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να φέρει τη χώρα της στον Μεγάλο Τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

23:51 Πίσω στην αρένα του Μάλμε και την Petra Mede σε μία ακόμη χιουμοριστική παρέμβαση και επιστροφή στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς.

23:48 Περνάμε στο τρίτο και τελευταίο διαφημιστικό διάλειμμα του διαγωνιστικού μέρους. Απομένουν 5 κομμάτια.

23:45 Άλλο ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Eurovision, η Ελβετία έρχεται για να βάλει φωτιά στην Malmo Arena. Το Nemo, με τη φόρα της 3ης θέσης στα γραφεία στοιχημάτων και το σαρωτικό πέρασμα από τον Β’ Ημιτελικό, «σπάει τον κώδικα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στον τίτλο του κομματιού του. Το κοινό ξεσπά σε αποθεωτικά χειροκροτήματα, αποδεικνύοντας τη δυναμική της συγκεκριμένης συμμετοχής.

23:41 Ντυμένη στα λευκά και παρέα με τους τέσσερις χορευτές της η Silia Kapsis παίρνει σειρά στη σκηνή για την Κύπρο! Η μόλις 17χρονη τραγουδίστρια με καταγωγή από την Αυστραλία ερμηνεύει το «Liar», σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου. Εύστοχη φωνητικά και γεμάτη ενέργεια, η Silia έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, με highlight της εμφάνισης το εντυπωσιακό dancebreak στη γέφυρα του κομματιού.

23:37 Σε folk ρυθμούς μας πηγαίνει τώρα η Αρμενία. Η χώρα του Καυκάσου ποντάρει φέτος στον παραδοσιακό ήχο, στέλνοντας το συγκρότημα Ladaniva, ξεσηκώνοντας το κοινό στο στάδιο με το «Jako».

23:33 Οι τόνοι πέφτουν απότομα με την Iolanda από την Πορτογαλία ντυμένη στα λευκά να ερμηνεύει το «Grito», προκαλώντας συγκίνηση με τα δυναμικά της φωνητικά. Μία συμμετοχή που αμφισβητήθηκε ως προς την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό, που όμως κατάφερε να ξεχωρίσει.

23:29 Ενάντια στους νόμους και τις κοινωνικές συμβάσεις τραγουδά φέτος η Φινλανδία. Η παραλίγο περσινή νικήτρια του διαγωνισμού εκπροσωπείται φέτος από το ανατρεπτικό συγκρότημα Windows94man και το τραγούδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο… No Rules. Η υποδοχή του κοινού είναι θερμή, την ώρα που ο ένας από τους δύο ερμηνευτές… παρελαύνει στη σκηνή ημίγυμνος.

23:20 Πετάμε πίσω στη Μεσόγειο και κατευθείαν από τη Ρώμη η Angelina Mango φέρνει τα ιταλικά χρώματα στο Μάλμε. Η νεαρή τραγουδίστρια, που για ένα διάστημα θεωρείτο το μεγάλο φαβορί, μπορεί να έχει υποχωρήσει σημαντικά στα στοιχήματα, όμως το κομμάτι της «La Noia» αποτελεί ακόμη ένα από τα αγαπημένα των Eurofans στη φετινή διοργάνωση.

23:15 Επιστροφή στο στάδιο και τις live εμφανίσεις. Τη σκυτάλη στο β’ μισό της βραδιάς παραλαμβάνει από το Ηνωμένο Βασίλειο η Νορβηγία. Το ροκ συγκρότημα Gåte πατάει γκάζι και «υμνεί» την αρετή και τη δικαιοσύνη μέσα από το σκοτεινό, μυστηριώδες αλλά και εκρηκτικό «Ulveham».

23:12 Δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα.

23:08 Τελευταία εμφάνιση για το α’ μισό της βραδιάς. Ο διεθνούς φήμης pop star Olly Alexander… ζαλίζει τους Eurofans με το νοσταλγικό «Dizzy», φέρνοντας vibes από τη δεκαετία του ’90 και έντονο ερωτισμό στη σκηνή του Μάλμε. Θα καταφέρει να μπει στην τελική 10άδα, όπως τον θέλουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά;

23:04 Και τώρα η στιγμή της Ελλάδας! Η Μαρίνα Σάττι ανεβαίνει στη σκηνή του Μάλμε, παρασύροντας τους θεατές στο ρυθμό! «Ζάρι» για την Ελλάδα, με κωδικό #12. Το χειροκρότημα των θεατών ήταν αποθεωτικό και όλα λειτούργησαν όπως ακριβώς προβλεπόταν από τις πρόβες. Η Μαρίνα γεμάτη αυτοπεποίθηση και φωνητικά άρτια! Εξαιρετική performance για την Ελλάδα!

23:00 Η μεγάλη έκπληξη της φετινής Eurovision ήταν αναμφίβολα η πρόκριση της Λετονίας από τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης. Ο Dons κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό όσον αφορά τα προγνωστικά που τον ήθελαν στην τελευταία θέση, κλέβοντας ένα από τα 10 εισιτήρια για τον Τελικό. Απόψε διεκδικεί μία όσο το δυνατόν καλύτερη θέση, αν και αυτό φαντάζει δύσκολο.

2:55 Η πιο σκοτεινή συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού παίρνει τώρα σειρά. Το Bambie Thug, αφού σόκαρε όλη την Ευρώπη με την εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό, έρχεται με φόρα στον αποψινό Μεγάλο Τελικό με το «Doomsday Blue», διεκδικώντας μία θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας (αν σπάσει ο… διάολος το ποδάρι του).


 
 
22:51 Μία από τις πλέον… αλλοπρόσαλλες συμμετοχές της φετινής Eurovision. Οι Εσθονοί 5miinust & Puuluup ερμηνεύουν το σατιρικό «(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi», το τραγούδι με τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία του διαγωνισμού. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για μία συμμετοχή που θυμίζει παλαιότερες – ίσως όχι τόσο λαμπρές – στιγμές του θεσμού.

22:47 Εμφάνιση #8 και οι εκρηκτικοί Nebulossa από την Ισπανία βάζουν φωτιά στην Malmo Arena με την… ισπανική βερσιόν του «Στην Πυρά». Αν και βρίσκεται μόλις στη 17η θέση των στοιχημάτων, η υποδοχή και η συμμετοχή του κόσμου στο τραγούδι είναι εντυπωσιακή.

22:45 Επιστρέψαμε στη ζωντανή μετάδοση από το Μάλμε. Η Petra Mede υποδέχεται ξανά τους τηλεθεατές ντυμένη στα μαύρα, εξηγώντας με χιούμορ τους κανόνες σχετικά με το πώς μπορεί ένας καλλιτέχνης να καταθέσει τραγούδι στον διαγωνισμό. Ολοκληρώνοντας, δίνει την πάσα για τη συνέχεια της βραδιάς.

 

Ο Μπιόρν Σκιφς άνοιξε τον μεγάλο τελικό. Το 1978 και το 1981 εκπροσώπησε τη Σουηδία με το "Det blir alltid värre framåt natten" και το "Fångad i en dröm" αντίστοιχα.

22:40 Από τη Λιθουανία με… αγάπη, ο νεαρός Silvester Belt ξεσηκώνει τους θεατές με το electro-dance κομμάτι του «Luktelk», που σημαίνει «Στάσου λίγο». Αμέσως μετά το τέλος της εμφάνισής του, περνάμε στο πρώτο διαφημιστικό διάλειμμα της βραδιάς

22:35 Και τώρα στη σκηνή ανεβαίνει η πιο αμφιλεγόμενη συμμετοχή του φετινού διαγωνισμού, το Ισραήλ. Η 20χρονη Eden Golan ερμηνεύει το «Hurricane». Ωστόσο, η υποδοχή από το κοινό στο στάδιο είναι χλιαρή. Καθώς η τραγουδίστρια ξεκινά να ερμηνεύει, οι θεατές ξεσπούν σε γιουχαρίσματα. Θα επιβεβαιωθούν στα στοιχήματα που τη θέλουν να κερδίζει το televoting και να καταλήγει στη 2η θέση της Eurovision;

 

22:31 Ποδαρικό στη Eurovision μετά από 31 ολόκληρα χρόνια για το Λουξεμβούργο. Το Μεγάλο Δουκάτο έδειξε ενδιαφέρον ξανά για τον διαγωνισμό, στέλνοντας φέτος τη νεαρή Tali με το κομμάτι «Fighter». Το Λουξεμβούργο κατάφερε να προκριθεί από τον Β’ ημιτελικό και απόψε διεκδικεί μία θέση στο αριστερό μισό του βαθμολογικού πίνακα.

22:26 Τη σκυτάλη παίρνει ο Isaak, ο οποίος πέταξε στο Μάλμε με τα γερμανικά χρώματα. Το τραγούδι του «Always on the run» μπορεί να μην ήταν το μεγάλο φαβορί στον εθνικό τελικό της χώρας του, ωστόσο κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για να βρεθεί στη Σουηδία. Το σκηνικό με τις φλόγες δίνει μία μεγαλύτερη ώθηση στο κομμάτι, αν και τα προγνωστικά δεν δείχνουν να τον ευνοούν ιδιαίτερα.

22:22 Σειρά έχει η Ουκρανία, με τις Alyona Alyona και Jerry Heil να «υμνούν» τη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία μέσα από το τραγούδι τους, που φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα των στοιχημάτων και στέλνει ένα μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης. Το κοινό της Eurovision δίνει τον παλμό στο στάδιο και οι δύο τραγουδίστριες καταχειροκροτούνται.

22:18 Οι Marcus & Martinus ανοίγουν τη βραδιά του Μεγάλου Τελικού, ξεσηκώνοντας τους θεατές με το electro-dance «Unforgetable». Οι «δίδυμοι της Σουηδίας» παρασύρουν το κοινό στον ρυθμό, δίνοντας το κατάλληλο έναυσμα για το μεγάλο μουσικό πάρτι της Ευρώπης.

22:16 Το σύνθημα για την ψηφοφορία μόλις δόθηκε! Οι γραμμές ανοίγουν για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της βραδιάς και η Ευρώπη καλείται να στηρίξει τις αγαπημένες της συμμετοχές. Europe, start voting now!

22:12 Στη σκηνή ανεβαίνουν οι δύο παρουσιάστριες της βραδιάς, Petra Mede και Malin Akerman. Το κοινό τις υποδέχεται με θερμότατο χειροκρότημα. Οι δύο γυναίκες δίνουν στους τηλεθεατές τις κατάλληλες οδηγίες, ενώ περιγράφουν εν συντομία το τι θα παρακολουθήσουμε απόψε πάνω στη σκηνή της Eurovision.

22:05 Οι 36 διαγωνιζόμενοι καλλιτέχνες ξεκινούν την Flag Parade, παρελαύνοντας ένας-ένας στη σκηνή του Μάλμε κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους. Μεταξύ αυτών και η Μαρίνα Σάττι, που έλαβε θερμό χειροκρότημα. Ανάμεικτες οι αντιδράσεις στο στάδιο για την τραγουδίστρια του Ισραήλ.

22:03 Ο Σουηδός τραγουδιστής Bjorn Skifs ανεβαίνει στη σκηνή ερμηνεύοντας το τραγούδι «Hooked on a Feeling», το πρώτο νούμερο ένα hit από τη Σουηδία σε παγκόσμια charts.

   
22:00 Η βραδιά του Μεγάλου Τελικού ξεκινά. Η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας καλωσορίζει μέσα από το παλάτι την Ευρώπη στο Μάλμε της Σουηδίας. Οι τηλεθεατές παρακολουθούν ένα βίντεο με την σουηδική πόλη να ξυπνά, ενώ φώτα από όλη την Ευρώπη συναντιούνται στο Μάλμε.

Ο Μεγάλος Τελικός του 68ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision 2024 πραγματοποιείται απόψε στις 21:00 (CET – 22:00 ώρα Ελλάδος) σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Malmö Arena. Το πρόγραμμα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα με ελληνικό σχολιασμό, καθώς και από το Eurovision Channel, στο ERTFLIX, στην πρωτότυπη μετάδοση, το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, στις 22:00.

Μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Β’ Ημιτελικό, η Μαρίνα Σάττι κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό με το τραγούδι «ZARI».

Τη μουσική του τραγουδιού «ZARI» συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2024 θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, με το τραγούδι «My number one».

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία) και η διοργανώτρια χώρα, Σουηδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Τελικό της Eurovision 2024 έχει ως εξής: Σουηδία, Ουκρανία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία.

Απόψε το βράδυ, οι Σουηδοί είχαν ετοιμάσει στη σκηνή του Malmö Arena ακόμα πιο εντυπωσιακές εκπλήξεις αφήνοντας εκτός αυτής της μεγάλης γιορτής για τη μουσική όλα εκείνα που "μαύρισαν" τη διοργάνωση.

Επιγραμματικά αναφέρουμε πως ο Ολλανδός εκπρόσωπος ο οποίος όπως μάθαμε σήμερα (11/5) ήταν η άκρη του νήματος για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται ένα κουβάρι πολλαπλών αντιδράσεων και παρασκηνιακών γεγονότων που δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον Ολλανδό εκπρόσωπο να βρίσκεται ήδη στη διάθεση του εισαγγελέα προκειμένου να διαλευκανθεί τι ακριβώς συνέβη με επεισόδιο που είχε με εργαζόμενη στο Malmö Arena. Την ίδια ώρα η Ισραηλινή Eden Golan, πάντως, δεν φαίνεται να το διασκεδάζει και πολύ στο Μάλμε αφού όπου και αν πάει, είναι σαν... θωρακισμένη αφού δεν μένει στιγμή χωρίς security από φόβο μήπως και την γιουχάρουν ή την προπηλακίσουν.

Μάλιστα προχθές (9/5) στη συνέντευξη Τύπου της Ισραηλινής συμμετοχής όταν ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε αν το είχε σκεφτεί καλά να βρεθεί στο Μάλμε, γιατί ίσως έθετε σε κίνδυνο τις ζωές όλων, εκείνη δεν έκρυψε την αμηχανία της με τον συντονιστή της συνέντευξης να της λέει ότι είχε κάθε δικαίωμα να μην απαντήσει.

Κατά τα άλλα δύο παρουσιάστριες της φετινής Eurovision, η Malin Akerman και η Petra Mede απέδειξαν και από τον Α' και από τον Β' ημιτελικό πως είναι οι πλέον κατάλληλες για να είναι οι οικοδέσποινες ενός τόσο μεγάλου τηλεοπτικού event καθώς χάρισαν μοναδικές συγκινήσεις στους τηλεθεατές, μπλέχτηκαν ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε live τις βραδιές, χόρεψαν, τραγούδησαν αλλά και διαχειρίστηκαν άψογα τον τηλεοπτικό χρόνο που όπως γνωρίζουμε είναι πολύτιμος! Το ίδιο κάνουν και σήμερα, κρατώντας τα ηνία ενός πραγματικά μοναδικού σόου που μεταδίδεται παγκοσμίως.

Η αποψινή βραδιά λοιπόν «άνοιξε» με πολλή λάμψη και αστερόσκονη όπως αρμόζει σε μία τέτοια διοργάνωση.

Να θυμίσουμε ότι η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:

   
Σουηδία
Ουκρανία
Γερμανία
Λουξεμβούργο
Ολλανδία (δεν διαγωνίζεται)
Ισραήλ
Λιθουανία
Ισπανία
Εσθονία
Ιρλανδία
Λετονία
Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Νορβηγία
Ιταλία
Σερβία
Φινλανδία
Πορτογαλία
Αρμενία
Κύπρος
Ελβετία
Σλοβενία
Κροατία
Γεωργία
Γαλλία
Αυστρία

.gossip-tv.

.zappit.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα