Eurοvision 2024: Απειλεί και η Ισπανία με αποχώρηση, στον «αέρα» η τελική πρόβα

Eurοvision 2024: Απειλεί και η Ισπανία με αποχώρηση, στον «αέρα» η τελική πρόβα

Δεν έχει τέλος η αναστάτωση που έχει προκληθεί στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε της Σουηδίας. Η γενική πρόβα του τελικού, η οποία αρχίζει στις 22:00 το βράδυ και σε αυτήν θα ψηφίσουν οι εθνικές επιτροπές καθορίζοντας το 50% του αποτελέσματος, είναι «στον αέρα».

Συγκεκριμένα, η Ολλανδία είναι με το ένα πόδι εκτός της Eurovision 2024 λόγω ενός «βίαιου επεισοδίου». Ο ερμηνευτής της χώρας, Joost Klein, σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται να ενεπλάκη σε καβγά με άνθρωπο της τηλεοπτικής παραγωγής. Η κατάσταση, μάλιστα, αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή». Επισημαίνεται ότι η είδηση έγινε γνωστή από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο Joost Klein, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την αποστολή του Ισραήλ στη Eurovision 2024.

Σε ανακοίνωσή της, πριν από λίγο, η Δημόσια Τηλεόραση της Ισπανίας αμφισβήτησε την αξιοπιστία της Eurovision 2024. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, το ισπανικό κρατικό δίκτυο RTVE ανέφερε: «Η ισπανική αντιπροσωπεία στη Eurovision μετέφερε στην EBU τη δέσμευσή της για την ελευθερία του Τύπου και της γνώμης και απαίτησε από τη Eurovision να διασφαλίσει τον σεβασμό της».

Σημειώνεται ότι η Ισπανία είναι μία από τις «Big Five», δηλαδή μία από τις πέντε χώρες που συνεισφέρουν τα περισσότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), δηλαδή στη διοργανώτρια Αρχή της Eurovision 2024.

.newsbomb.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα