Η σειρά The Chosen είναι αφιερωμένη στην ζωή, τα θαύματα και την Ανάσταση του Ιησού

Η σειρά The Chosen είναι αφιερωμένη στην ζωή, τα θαύματα και την Ανάσταση του Ιησού

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα παίζονται δεκάδες σειρές και ταινίες για την ζωή του Ιησού.

Η πιο γνωστή φυσικά είναι η σειρά «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Τώρα μία νέα σειρά για την ζωή του θεανθρώπου καθηλώνει εκατομμύρια Αμερικανούς. Η σειρά «The Chosen (ο Εκλεκτός) είναι αφιερωμένη στην ζωή, τα θαύματα και την Ανάσταση του Ιησού.

 Η σειρά δημιουργήθηκε και με χρήματα του κοινού μέσω crowfunding και θεωρείται το πιο πετυχημένο εγχείρημα αυτού του είδους. Οι τηλεθεατές προσέφεραν σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια για να καλύψουν τα έξοδα παραγωγής της σειράς.

Το «The Chosen» αφηγείται την ιστορία του Ιησού από την Ναζαρέτ μέσα από τα μάτια των Αποστόλων και των ακολούθων αλλά και των εχθρών του.

Οι δημιουργοί της ισχυρίζονται ότι η σειρά είχε 200 εκατομμύρια μοναδικούς θεατές σε όλες τις πλατφόρμες της από την έναρξη της προβολής της.

Η τέταρτη σεζόν έκανε πρεμιέρα στο κόκκινο χαλί στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο τον περασμένο Ιανουάριο. Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Ιησού, ο Τζόναθαν Ρούμι, έχει συναντήσει τον Πάπα, δύο φορές, για να μιλήσει για τη σειρά και την ερμηνεία του ρόλου του.

Η σειρά επίσης παρουσιάζει και πιο σύγχρονες ερμηνείες για την ζωή του Ιησού και τα πρόσωπα που τον πλαισίωναν. Για παράδειγμα ένας από τους μαθητές του, ο Απόστολος Ματθαίος παρουσιάζεται ως αυτιστικός.

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους προκατόχους της (όπως ο γαλανομάτης Ρόμπερτ Πάουελ του Ιησού από τη Ναζαρέτ), το The Chosen έχει ένα διαφορετικό καστ, το οποίο περιλαμβάνει ηθοποιούς εβραϊκής, αραβικής, νοτιοανατολικής ασιατικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής.

 Ο ηθοποιός που υποδύεται τον Ιησού, ο Τζόναθαν Ρούμι, έχει συναντήσει τον Πάπα, δύο φορές, για να μιλήσει για τη σειρά και την ερμηνεία του ρόλου του.
Η ιστορία έχει τις ρίζες της στην εβραϊκή ζωή και τα έθιμα της εποχής – που επίσης μερικές φορές αποσιωπούνται ιστορικά στις αναπαραστάσεις του Ιησού. Ο Ιησούς και οι μαθητές του βρίσκονται σε συναγωγές και γιορτάζουν εβραϊκές γιορτές, όπως το Sukkot.

«Έχουν υπάρξει πολλές ταινίες και μίνι σειρές με τον Ιησού και τις έχω δει σχεδόν όλες Αλλά δεν υπήρξε ποτέ μια σειρά πολλών σεζόν όπου μπορείς να πάρεις το χρόνο σου για να αναπτύξεις τις ιστορίες, να αναπτύξεις τους χαρακτήρες, να αναπτύξεις ιστορίες, όπου μπορείς πραγματικά να εξερευνήσεις την ανθρωπιά αυτών των ανθρώπων. Ο λόγος που αγαπάμε τις σειρές μεγάλης διάρκειας είναι επειδή μπορούμε να επενδύσουμε στους χαρακτήρες, να επενδύσουμε στην ανάπτυξη της ιστορίας, και αυτό δεν έχει γίνει ποτέ πριν σε ένα έργο του Ιησού» είχε πει στο BBC ο σκηνοθέτης της σειράς, Ντάλας Τζένκινς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα