Έντονη αντίδραση του Kontra Channel στην απόφαση του ΕΣΡ

Την έντονη αντίδραση του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η  απόφαση του ΕΣΡ  να απαγορεύσει στον τηλεοπτικό σταθμό του Γιώργου Κουρή να προβάλει ενημερωτικό πρόγραμμα, επειδή  είναι «ψυχαγωγικός»  ο χαρακτήρας του σταθμού.

Το Kontra πάντως συνεχίζει το ενημερωτικό πρόγραμμά του, ενώ σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της  η εφημερίδα «Αυριανή»,  ιδιοκτησίας  Γιώργου Κουρή επίσης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο ΕΣΡ,  αλλά  και στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι πίσω από το πρόστιμο βρίσκεται η κριτική «στις πολιτικές του μνημονίου» από τις εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με την απόφαση το ΕΣΡ αναφέρει:  «Μας προκαλεί εντύπωση η σπουδή, την οποία επέδειξε το ΕΣΡ, απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ», σχετικά με την απαγόρευση εκπομπής ειδησεογραφικού-ενημερωτικού προγράμματος. Ο χρόνος στον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, γεννά εύλογα ερωτήματα. Θεωρούμε ότι θα έχριζε μεγαλύτερης προσοχής μια τέτοιου είδους απόφαση εκ μέρους του ΕΣΡ».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα