Αυτοί είναι οι ρεπόρτερ του Star!

Οι μάχιμοι ρεπόρτερ του Star, τα ατρόμητα «λαγωνικά» του Σταμάτη Μαλέλη που ακούν τα εξ αμάξης, καθώς συνήθης τακτική τους είναι να… μπαίνουν στη μύτη των celebrity - «θυμάτων» τους, μίλησαν στο ένθετο «Piazza» του κυριακάτικου «Veto» για τις περιπέτειές τους στα… χαρακώματα του ρεπορτάζ.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΠΟΥΝΙΔΑΚΗΣ

Στην αρχή ήθελε να γίνει πολεμικός ανταποκριτής, αλλά, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ξεμείναμε από πολέμους κι έτσι έκανα καλλιτεχνικό ρεπορτάζ».

Ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης μεγάλωσε στον Πειραιά και για την καταγωγή του δηλώνει «Μονεμβασιώτης κάργα». Ο ρεπόρτερ «Τσίλι», όπως τον αποκαλούν στην πιάτσα, που βρέθηκε στο Star πριν έξι χρόνια θεωρεί ότι η μεγαλύτερη επιτυχία στη δημοσιογραφία είναι πάντα η επόμενη. «Αν επαναπαύεσαι δεν κάνεις τίποτα.

Ένα από τα πιο καλά θέματα που έκανα φέτος ήταν η συνέντευξη της Ναταλίας Λιονάκη, την πρώτη φορά που την εντοπίσαμε μετά τον εγκλεισμό της στο μοναστήρι». Πολλοί είναι οι celebrities, Ελληνες και ξένοι, που έχουν κάνει το Νίκο να …ιδρώσει! «Καταρχήν ο Κάλβιν Κλάιν. Οκτώ ώρες τον περιμέναμε μες’ στον ήλιο να βγει από το ξενοδοχείο του, στη Μύκονο».

Ο «Τσίλι» όμως είναι και ευρηματικός! «Ήταν ο Κέβιν Σπέισι σ’ ένα μαγαζί στη Μύκονο και δεν ήθελε να βγει επειδή ήμουν με την κάμερα απ’ έξω. Υπήρχε όμως κι άλλη πόρτα από πίσω. Τι έκανα; Πήγα κι έδωσα 50 ευρώ σ’ ένα σερβιτόρο για να την κλειδώσει. Έτσι αναγκάστηκε να φύγει από μπροστά και του έκανα συνέντευξη». Οι αγαπημένοι του celebrities είναι η Άννα Βίσση, η Μαριάντα Πιερίδη και ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη.

Ποιους δεν αντέχει με τίποτα; «Κάτι χαζομοντέλες που το… παίζουν μούρη. Εκείνη πάντως που δε γουστάρω ούτε να της μιλάω αλλά και ούτε να τη βλέπω μπροστά μου είναι η Τζούλια Αλεξανδράτου. Μακάρι να άνοιγε η γη να την καταπιεί». Ο Νίκος δηλώνει λατρεία για τη δουλειά του, την οποία όπως λέει, κάνει με εντιμότητα, θάρρος και θράσος. «Φυσικά έχουμε από πάνω μας κι έναν «στρατηγό» που μας κατευθύνει. Αυτός είναι ο Μαλέλης κι αν δεν έχεις Μαλέλη φίλε δεν κάνεις τίποτα! Τις προάλλες τον άκουσα σε μια συνέντευξη του να λέει πόσο καλός ρεπόρτερ είμαι και συγκινήθηκα. Αυτή η κουβέντα του για μένα είναι… παράσημο ζωής».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΑΚΑΣ
Ο Γρηγόρης Μπάκας είναι «παλιά καραβάνα» στο δελτίο του Star και θεωρεί απαραίτητο συστατικό ενός ρεπορτάζ το χιούμορ. Έντεκα χρόνια συμπλήρωσε φέτος στο κανάλι. «Ασχολήθηκα με τη δημοσιογραφία γιατί μου αρέσει ν’ αλλάζω παραστάσεις και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους», λέει.

«Δεν κάνω καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Απλώς ασχολούμαι με τους τρελούς! Αυτό που αγαπώ περισσότερο σ’ αυτή τη δουλειά είναι ότι κάθε μέρα βιώνω κάτι καινούριο. Βαριέμαι πολύ τα στημένα», συμπληρώνει. Ο Γρηγόρης ομολογεί ότι δεν αντέχει καθόλου τους celebrities που ειδοποιούν τους δημοσιογράφους για το που βρίσκονται κι όταν φτάνει τελικά το συνεργείο το παίζουν ενοχλημένοι.

«Είναι οι λεγόμενοι ‘’τραβάτε με κι ας κλαίω, συνήθως 6μήνης διάρκειας, «αστέρες» τους οποίους αποφεύγω συστηματικά». Το πρώτο ρεπορτάζ που έκανε για λογαριασμό του Star ήταν αστυνομικό. «Ένας τύπος που απειλούσε να πέσει από τον έκτο όροφο γιατί χρωστούσε. Πάντως και σε φωτιές έχω πάει, και σε πλημμύρες, τα έχω κάνει όλα». Ο ίδιος θυμάται ένα αστείο στιγμιότυπο από την πολύχρονη πορεία του.

«Είχε πλημμυρίσει ένα σπίτι στο Μαραθώνα κι είχε γίνει σαν …βραχονησίδα. Εγώ έπρεπε να βγάλω ζωντανό από εκεί. Έτσι, πήρα μια πλαστική πολυθρόνα θαλάσσης και βγήκα στον αέρα επιπλέοντας πάνω της γύρω από το σπίτι».

Σε ό,τι αφορά τους celebrities; «Θαυμάζω τον Χρήστο Φερεντίνο, γουστάρω πολύ το Λάκη Γαβαλά και με εκνευρίζει η Ευγενία Μανωλίδου». Εκείνη πάντως που τον έχει κάνει να … ιδρώσει περισσότερο είναι η Ελένη Μενεγάκη. «Έχω ρίξει πολύ τρέξιμο για την Ελένη», λέει. Όταν έχει ελεύθερο χρόνο ο Γρηγόρης παίζει τένις. Έχει κερδίσει μάλιστα και το τουρνουά των δημοσιογράφων, αγωνιζόμενος ενάντια στο Νίκο Χατζηνικολάου.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ

Όταν ήταν πιτσιρικάς έπαιρνε ένα μικρόφωνο από καραόκε, πάνω στο οποίο είχε κολλήσει το λογότυπο του Μega channel και έπαιρνε συνεντεύξεις από τους γείτονες. Ο Ιορδάνης Παπακυριακού ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ναυπλίου.
Στο Star βρέθηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2000. «Το πρώτο ρεπορτάζ που έκανα ήταν αστυνομικό», λέει. «Είχε γίνει πειρατεία από έναν Τσέχο σε ιστιοφόρο με Ελβετούς τουρίστες. Δύο μεταδόσεις είχα κάνει τότε με την Πηνελόπη Κατσάτου στην παρουσίαση του δελτίου και είχα πολύ άγχος».

Τα αστεία περιστατικά στα ρεπορτάζ του, πολλά. «Γέλασα πολύ όταν κούρεψα μ’ ένα ψαλίδι όλους σχεδόν τους λουόμενους στο Super Paradise της Μυκόνου. Επίσης όταν διέρρηξαν το σπίτι της Έφης Θώδη, την είχα στο πλάνο μπροστά στο παραβιασμένο παράθυρο κι ήθελα να την κάνω να κλάψει. Όμως, όταν εκείνη δήλωσε «Μανάρι μου ασφαλισμένα τα είχα όλα», δεν γινόταν να μη γελάσω. Και το Πάσχα συνέβη κάτι αστείο.

Έκανα συνέντευξη στην Ευγενία Μανωλίδου και προηγουμένως είχα φάει τζατζίκι (λόγω της ημέρας). Όταν εκείνη λοιπόν με φίλησε για να μου ευχηθεί ντράπηκα μήπως τής μύρισε»! Ο celebrity που συμπαθεί πολύ είναι ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος καμιά φορά τον …τρέχει κιόλας! «Ποτέ δεν κάθεται σταθερός να μιλήσει στην κάμερα. Θέλει κυνήγι ο Ηλίας». Από την άλλη μεριά, η Νατάσσα Θεοδωρίδου βγάζει… σπυράκια μόλις τον βλέπει. « Όταν βλέπει κάμερα του Star η Νατάσσα τρέχει χιλιόμετρα».

Όταν δεν κυνηγάει την είδηση, ο ρεπόρτερ Ιορδάνης κάνει ποδήλατο και μπάνια στη θάλασσα, ακόμη και το χειμώνα! Παράλληλα ασχολείται με τον κήπο του: «Καλλιεργώ από φράουλες μέχρι μαρούλια», λέει με καμάρι.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΑΝΝΕΤΑΤΟΥ
«Η δημοσιογραφία χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο, το κραυγαλέο και το καινούργιο. Μ’ εξιτάρουν και τα τρία». Η Μαριάννα Τζαννετάτου εξηγεί γιατί επέλεξε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Το Σεπτέμβριο θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στο Star. Και φυσικά έχει ζήσει πολλά αστεία σκηνικά. High light; «Καλοκαίρι 2008. Αποστολή στη Μύκονο. Συναντώ στην παραλία τον Κώστα Φραγκολιά με νέο αμόρε.

Επί 20 λεπτά είχα στρογγυλοκαθίσει δίπλα στην ξαπλώστρα του με ανοιχτή την κάμερα και τον ρωτούσα διάφορα. Αυτός τσιμουδιά, λες και είχε πάρει όρκο σιωπής. Φεύγοντας από εκεί, σκεφτόμουν όλη αυτή τη σκηνή, μέχρι που έπεσα πάνω σε ένα μουλάρι και τότε μου ήρθε η εικόνα του Φραγκολιά που είχε… μουλαρώσει και δεν του είχα πάρει κουβέντα.

Κατέβασα λοιπόν τον cameraman από το αυτοκίνητο και το… μουλάρι - Φραγκολιάς απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις. On camera φυσικά. Πολύ γέλιο…»! Στη Μαριάννα αρέσει πολύ το δικαστικό ρεπορτάζ. «Την περίοδο που γινόταν η δίκη για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, βρισκόμουν καθημερινά στην πρώην σχολή Ευελπίδων για να παρακολουθήσω την υπόθεση», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους celebrities, δεν αντέχει την «τσιριχτή φωνή» και το «κλαψο-δήθεν υφάκι» της Ευγενίας Μανωλίδου, ενώ θεωρεί πολύ φιλική μπροστά και πίσω από τις κάμερες την Καλομοίρα. «Η αντίδρασή της είναι: «Hi guys…you know… φιλάκια…thank you…», πάντα ευγενική και χαμογελαστή»! Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους του επαγγέλματος, η Μαριάννα σχολιάζει ότι «τα μαργαριτάρια που πετούν κάποιοι celebrities είναι καμία φορά πιο «επικίνδυνα» από τους κινδύνους που κρύβει το ίδιο το ρεπορτάζ».

ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΡΑΝΤΗ

Γεννήθηκαν στις 26 Ιανουαρίου του 1980 στην Καρδίτσα κι έκτοτε η πορεία τους είναι παράλληλη. Η Αγάθη και η Βαλεντίνη Ράντη, οι δίδυμες του Star channel σπούδασαν στο Ηράκλειο Κρήτης στη Σχολή Τεχνολόγων Γεωπονίας. Ωστόσο πριν οκτώ χρόνια ανέλαβαν δράση στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Η μεγάλη επιτυχία της Αγάθης, όπως λέει η ίδια, δεν έχει έρθει ακόμη. Βέβαια, επί τω… έργω τα έχει δει… όλα. Ποιο είναι το πιο αστείο ρεπορτάζ που θυμάται; «Δεν θα το χαρακτήριζα αστείο, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Καλοκαίρι – Μύκονος – Ελικόπτερο...

Τι σας θυμίζει; Τον γάμο της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και τα παραλειπόμενά του». Η αγαπημένη της celebrity είναι η Καλομοίρα γιατί… «είναι πάντα χαμογελαστή. Περάσαμε μαζί 15 αξέχαστες μέρες στη Eurovision στο Βελιγράδι».


Όσο για το ποιος είναι ο πιο φιλικός απέναντι στους ρεπόρτερ; «Ο Ηλίας Ψινάκης. Έχει την ατάκα που κάνει το θέμα ενδιαφέρον κι αν δει δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του, ένα τοστ κι ένα καναπεδάκι θα τον κεράσει». Επειδή, όμως, και η ρεπόρτερ έχει ψυχή μας αποκαλύπτει: «Έκλαψα στην κηδεία της Έλενας Ναθαναήλ, όταν είδα την κόρη της.

Η Βαλεντίνη, από την άλλη μεριά, θεωρεί επιτυχία κάθε αποκλειστικότητα του δελτίου που οι άλλοι ακόμη… κυνηγούν, όπως ο καυγάς που έγινε την Πρωτοχρονιά με τον Βασίλειο Κωστέτσο. Ο αγαπημένος της celebrity… παραδόξως είναι ένα πρόσωπο που όλοι… λατρεύουν να μισούν, η Ευγενία Μανωλίδου.

«Μπορεί στο πρόσωπό της να συγκεντρώνει αντιφατικές κριτικές, αλλά επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με την ιστορία της τη συμπαθώ». Όσο για τον πιο φιλικό διάσημο απέναντί στην κάμερα της; «Ο Σάκης Ρουβάς. Μπορεί να τον κυνηγάς στο αεροδρόμιο για μια δήλωση, αλλά ένα χαμόγελο θα το πάρεις. Αν είναι και η τυχερή σου μέρα; Κι ένα φιλί».

Πάντως, η πιο συγκινητική στιγμή που έχει ζήσει μέχρι τώρα σε ρεπορτάζ είναι… οι γάμοι. «Τελευταία κλαίω σε όλους τους γάμους που πηγαίνω για θέμα. Αναρωτιέμαι αν σημαίνει κάτι αυτό».


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
Δεν υπάρχει celebrity που να μην έχει κυνηγήσει και διάσημος που να της έχει ξεφύγει. Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1975 στην Αθήνα και μόλις τελείωσε το Λύκειο πήγε σε δημοσιογραφική σχολή. Στο Star εργάζεται τα τελευταία εννιά χρόνια και μετράει αρκετές επιτυχίες.


«Η μεγαλύτερη ήταν η συνέντευξη που πήρα από την Άννα Βίσση, το 2002, όταν δεν έδινε συνεντεύξεις, καθώς και η φετινή με το Σάκη Ρουβά». Κι επειδή η δουλειά του ρεπόρτερ έχει και την αστεία της πλευρά, η δημοσιογράφος εξομολογείται: «Το πιο αστείο ρεπορτάζ που έχω κάνει είναι η Eurovision. Έχει αστείες φάτσες, τραγελαφικά περιστατικά, φτερά και πούπουλα, αίμα, δάκρυα και ιδρώτα αλλά και κόντρες και πολύ συγκίνηση». Ο αγαπημένος της celebrity είναι ο Sakis και δηλώνει Ρουβίτσα με τα… χίλια.

«Είναι από τους καλλιτέχνες που με έχουν βοηθήσει πολύ. Μου έχει δώσει αποκλειστικότητες κι ενώ μπορεί να δώσει συνέντευξη μέχρι και στον Χατζηνικολάου και δεν έχει ανάγκη τη Σουλιώτη, δίνει και στη Σουλιώτη. Τον ευχαριστώ». Εκείνη που δεν αντέχει με τίποτα είναι… η Τζούλια Αλεξανδράτου. «Θέλω να της κόψω το μαλλί. Τη θεωρώ το χειρότερο παρατράγουδο του αιώνα. Δεν αντέχω που νομίζει ότι είναι κάποια ενώ δεν είναι τίποτα».

Από τους πιο φιλικούς καλλιτέχνες προς τους ρεπόρτερ, εκτός πάντα από το Σάκη, είναι και η Άννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή. Δεν λείπουν βέβαια κι εκείνοι που μόλις την βλέπουν βγάζουν… σπυράκια όπως:

«Ο Νορβηγός τραγουδιστής, που μπορεί να με κρατήσει όμηρο στο Όσλο, ο Ντίμα Μπιλάν, ο οποίος άνετα με πάει στη ρώσικη μαφία και η φετινή Γερμανίδα τραγουδίστρια, η Λένα, που αν μπορούσε θα με έκανε… σαπούνι».

ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβέγιας - Κωνσταντίνα Γαρνέλη

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα