Συνεδριάζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Σήμερα το απόγευμα και το πρωί της Παρασκευής συνεδριάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για τη συνταγματικότητα ή μη του νομοθετικού πλαισίου της για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι συνεδριάσεις ορίστηκαν από τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικόλαο Σακελλαρίου, μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης της 30ής Σεπτεμβρίου, με δική του πρωτοβουλία  λόγων «κλίματος», όπως είχε τότε ανακοινώσει.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Ν.Σακελλαρίου ανέφερε ότι, «ενόψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα  από 13 -9- 2016 για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Στις δύο διαδοχικές διασκέψεις θα συμμετάσχουν 30 μέλη, ενώ εκτός του προέδρου θα μετέχουν και τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ, οι τελευταίοι χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα