Τηλεοπτικές άδειες: Αντίστροφη μέτρηση , σήμερα τα αποτελέσματα Live

Η ώρα που πολλοί περίμεναν, κυρίως οι εργαζόμενοι στα κανάλια, έχει φτάσει. Οι πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα ανοίξουν από λεπτό σε λεπτό και θα βγουν οι νέοι κάτοχοι των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Η δημοπρασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης (30.08.2016) ολοκληρώνεται και από σήμερα ξεκινάει μια ακόμη πιο δύσκολη περίοδος, αφού είναι βέβαιο πως οι "χαμένοι" δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

Οι πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο και δεν μπορούν πλήρως να επιβεβαιωθούν λένε ότι παίζεται σκληρό πόκερ ειδικά για την τέταρτη και τελευταία άδεια. Κι αυτό, γιατί το τίμημα προφανώς πρέπει να έχει ανέβει πολύ και κανείς από τους 8 υποψηφίους δεν γνωρίζει ποιος είναι ο κάτοχος των πρώτων τριών.

Άλλη μια ημέρα αγωνίας ξημέρωσε, έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου πλήθος δημοσιογράφων αναμένουν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, μιας διαδικασίας η οποία έχει συμπληρώσει ήδη 48 ώρες και φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι φθάνει στο τέλος της από ώρα σε ώρα.

Τα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ αναμένεται σήμερα να ανοίξουν, μιας και η διαδικασία τυπικά θα φθάσει στο τέλος της και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας θα έχουν πλειοδοτηθεί στους δικαιούχους τους.

Παρά τα σενάρια τα οποία κυκλοφορούν από τα πηγαδάκια των δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, αλλά και γενικότερα, καμία ενημέρωση ή είδηση υπάρχει καθώς έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους διανυκτέρευσαν για μία ακόμη νύχτα στα ράντζα που έχουν στηθεί σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους, χωρίς να έχουν επικοινωνία ο ένας με τον άλλον.

Νικητές και ηττημένοι αναμένεται μέσα στην ημέρα να εξέλθουν από την πύλη της ΓΓΕΕ, ώστε να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Κυβερνητικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση. Ωστόσο, έξω από τα γραφεία της ΓΓΕΕ επικρατεί ηρεμία, το κτίριο για τρίτη μέρα θυμίζει φρούριο από το πλήθος των αστυνομικών δυνάμεων που το έχουν αποκλεισμένο και οι δημοσιογράφοι ελπίζουν ότι σε λίγη ώρα θα έχουν την είδηση και τα πλάνα με τους επιχειρηματίες και τους εκπροσώπους σχημάτων να εξέρχονται της πύλης, με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο να διαγράφεται.

Στο μεταξύ, την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε χθες το βράδυ ένα drone που έκανε την εμφάνισή του σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίοι αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του. Όπως μετέδωσε το STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, χρειάστηκαν 15 ώρες για να «κλείσει» η πρώτη άδεια, η δημοπράτηση της δεύτερης άρχισε χθες το πρωί και είναι άγνωστο πότε ολοκληρώθηκε ενώ αργά χθες το απόγευμα υπήρξε η πληροφορία πως κατοχυρώθηκε και η τρίτη άδεια.

Έτσι, ενώ η όλα αναμενόταν να ολοκληρωθούν χθες βράδυ, η δημοπρασία μπαίνει τελικά στην τρίτη της ημέρα και αναμένεται να κλείσει σήμερα.

Η διαδικασία είναι κλειστή κι έτσι παραμένει άγνωστο ποιοι είναι οι κερδισμένοι της δημοπρασίας και με τι ποσά κατοχύρωσαν τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτά θα γίνουν γνωστά με κυβερνητική ανακοίνωση μετά την πλήρη ολοκλήρωση της δημοπρασίας και την έξοδο των «έγκλειστων» διεκδικητών των αδειών από το «φρούριο» της Γενικής Γραμματείας.

Η χθεσινή ημέρα ήταν μέρα ασφαλιστικών μέτρων καθώς οι δικαστικοί επιμελητές έφταναν ο ένας μετά τον άλλο στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θυροκολλώντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τα κανάλια.

Υπενθυμίζεται πως στη δημοπρασία συμμετέχουν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα υπάρξει «περίοδος προσαρμογής» μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. «Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια», τόνισε σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής. «Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας», πρόσθεσε και κατέληξε: «Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το "μαύρο" στη δημόσια τηλεόραση. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα