Από 1η Αυγούστου η Αττική μπαίνει στη νέα εποχή. Την ψηφιακή!

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Επικρατείας και αναφέρονται σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις*, το δεύτερο switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί: Παρασκευή 1η Αυγούστου, ώρα 2π.μ. στην Αττική.

Σε αυτό το δεύτερο περιοχικό switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν συνολικά 13 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε πάνω από τέσσερα εκατομμύριο κατοίκους της Αττικής, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, των βορειοδυτικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού.

Έχετε προετοιμαστεί; Τέλος εποχής για το αναλογικό σήμα της Αττικής που συντονίζεται επίσημα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Οι ιδιωτικοί, οι δημόσιοι και οι περιφερειακοί σταθμοί θα εκπέμπουν πλέον σε νέες συχνότητες και έτσι οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθούν όλα τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας με εξελιγμένη εικόνα και ήχο.

Πάνω από 4 εκατομμύρια κάτοικοι της Αττικής και της Εύβοιας καθώς και των βορειοδυτικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού της Παρασκευή στις 2 τα ξημερώματα θα αποκτήσουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.

Αυτοί που παίρνουν σήμα από τον Υμηττό και την Αίγινα και εκπέμπουν στις μεταβατικές συχνότητες θα πρέπει να ξανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς του δέκτες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή είναι υψηλή ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος, η  εικόνα καθώς και ο ήχος χωρίς απώλειες.

Η είδηση (και η μικρή αναστάτωση) αφορά τους τηλεθεατές του νομού Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των βορειοδυτικών ακτών των Κυκλάδων. Εκείνους, δηλαδή, που λαμβάνουν σήμα από τα κέντρα εκπομπής: Υμηττός, Πάρνηθα, Αίγινα, Ανάβυσσος, Οχθωνία, Πράσινο, Χαλκίδα, Αυλώνας, Βάρη, Στύρα, Λαύριο, Σούνιο, Νέα Μάκρη.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.digea.gr, όπου μπορείτε να δείτε και τη διαδικασία συντονισμού στην τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή σας.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα