Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τα συμπτώματα που το μαρτυρούν

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τα συμπτώματα που το μαρτυρούν

Η διαιτολόγος και διατροφολόγος, Βάσω Βαγιώτα, και η ηθοποιός Μαρίλια Μητρούση μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το ευερέθιστο έντερο.

Με τα προβλήματα που δημιουργεί το ευερέθιστο έντερο, και τα οποία ταλαιπωρούν περίπου 2 εκατ. Έλληνες, ασχολείται η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας».

Το Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) είναι γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα και αποτελεί μια λειτουργική διαταραχή του εντέρου που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που την εμφανίζουν.

«Είναι μία νόσος όπου χαρακτηρίζεται από κοιλιακό πόνο, τυμπανισμό, πρήξιμο και φουσκώματά. Μπορεί να εκδηλωθεί είτε σε μορφή διάρροιας είτε με μορφή δυσκοιλιότητας. Εκδηλώνεται κυρίως στις γυναίκες. Βασικός λόγος είναι το άγχος».

Η Μαρίλια Μητρούση δήλωσε πως έχει Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου, το οποίος εκδηλώνεται για λίγο χρονικό διάστημα και φεύγει μόνο του.

«Επηρεάζει και η περίοδος στη γυναίκα. Στην περίοδο των εξάρσεων πρέπει να αποκλεισθούμε τα πράσινα λαχανικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα καρυκεύματα, η φλούδα και τα λιπαρά φαγητά. Η μαστίχα Χίου βοηθάει και σύμφωνα με έρευνα από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, άνθρωποι που το χρησιμοποίησαν είδαν αλλαγή και βελτιώθηκαν», πρόσθεσε η ειδικός.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα