Ύπνος: Κοιμηθείτε καλύτερα αποσύροντας ένα πράγμα από το κρεβάτι σας

Ύπνος: Κοιμηθείτε καλύτερα αποσύροντας ένα πράγμα από το κρεβάτι σας

Θα μπορούσατε να κοιμηθείτε καλύτερα αφαιρώντας ένα πράγμα από το κρεβάτι σας, σύμφωνα με έναν ειδικό στον ύπνο. Αυτό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματός σας και στη μείωση του πόνου στον αυχένα.

Αυτή είναι η καλύτερη στάση ύπνου για τον πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με ορθοπεδικούς χειρουργούς
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς μετά από έναν καλό ύπνο. Ίσως όταν σκέφτεστε το κρεβάτι σας, να σας έρχονται στο μυαλό ένα ζεστό πάπλωμα, αφράτα μαξιλάρια και ένα άνετο στρώμα. Αλλά σύμφωνα με έναν ειδικό, η απομάκρυνση ενός από αυτά τα πράγματα μπορεί στην πραγματικότητα να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

 Εάν ξυπνάτε τακτικά με πόνο στον αυχένα ή υποφέρετε από πονοκεφάλους, ίσως ωφεληθείτε από τον ύπνο χωρίς ένα από τα βασικά στοιχεία του κρεβατιού σας – το μαξιλάρι

Τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν τα μαξιλάρια
Εάν τα μαξιλάρια δεν μας βολεύουν επειδή είναι πολύ ψηλά, πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά, μπορούν να επιβαρύνουν τον αυχένα σας και να ξυπνήσετε με πόνο. Ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να βελτιώσει τη στάση του σώματος και να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους.

Η Rebecca Swain, ειδικός σε στρώματα από την Winstons Beds, δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν ακούγοντας το αυτό, αλλά ο ύπνος με μαξιλάρι μπορεί να επηρεάσει την ευθυγράμμιση μεταξύ του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης, προκαλώντας ένταση στους μύες μας. Εάν ξυπνάτε τακτικά με πόνο στον αυχένα και πονοκεφάλους, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι πρέπει να αποχωριστείτε το μαξιλάρι σας».

«Τα μαξιλάρια μερικές φορές μπορούν να επιβαρύνουν τον αυχένα και τους μύες μας, κάτι που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε δύσκαμπτοι και άβολα το πρωί. Ο ύπνος μόνο σε στρώμα επηρεάζει την ευθυγράμμιση μεταξύ του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης και ουσιαστικά την κάνει λίγο πιο ευθεία, γεγονός που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στον αυχένα».

 
«Ο καθένας είναι διαφορετικός, αλλά αν ο πόνος στον αυχένα είναι κάτι με το οποίο σας δυσκολεύει συχνά, τότε αξίζει σίγουρα να αποχωριστείτε το μαξιλάρι για μερικές νύχτες και να δείτε αν υπάρχει διαφορά».

Ύπνος χωρίς μαξιλάρι
Εκτός από την ανακούφιση του πόνου στον αυχένα, τη βελτίωση της στάσης του σώματος και τη μείωση των πονοκεφάλων, η Wales Online αναφέρει ότι ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί επίσης να έχει άλλα οφέλη, όπως τη μείωση των ρυτίδων. Με την πάροδο του χρόνου, η πίεση που προκαλείται από ένα μαξιλάρι μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, οπότε ο ύπνος χωρίς αυτό μπορεί να μειώσει την πίεση που ασκείται στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, μπορεί επίσης να προάγει τη χαλάρωση των μυών επιτρέποντας στους ώμους και την πλάτη σας να χαλαρώσουν τελείως, βοηθώντας σας να έχετε καλύτερο ύπνο συνολικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sleep Foundation, η έρευνα για τα οφέλη του ύπνου χωρίς μαξιλάρι είναι “περιορισμένη”.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί: «Ενώ η έρευνα είναι περιορισμένη, αναφορές δείχνουν ότι ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στον αυχένα και την πλάτη για μερικούς ανθρώπους. Ο ύπνος μπρούμυτα είναι γενικά πιο κατάλληλος για άτομα που δεν χρησιμοποιούν μαξιλάρι, επειδή η χαμηλότερη γωνία του αυχένα βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης σε αυτή τη θέση. Ορισμένα άτομα υποστηρίζουν επίσης ότι ο ύπνος χωρίς μαξιλάρι μπορεί να είναι ευεργετικός για το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά απαιτούνται περισσότερες κλινικές μελέτες για την αξιολόγηση αυτών των ισχυρισμών».

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα