Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κόψετε το ψωμί για δύο εβδομάδες

Τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν κόψετε το ψωμί για δύο εβδομάδες

Το ψωμί είναι μία βασική τροφή σε πολλά νοικοκυριά, ωστόσο παρά τη δημοφιλία του πολλοί το χαρακτηρίζουν ως μία μη υγιεινή επιλογή που οδηγεί σε αύξηση βάρους.

Σε σύγκριση με άλλα τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, το ψωμί έχει σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε θερμίδες και υδατάνθρακες αλλά έχει λίγες πρωτεΐνες, λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.

Ωστόσο, το προφίλ των θρεπτικών συστατικών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ψωμιού.

Αυτές είναι οι υπερ-επεξεργασμένες τροφές που πρέπει να αποφεύγετε περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη
Για παράδειγμα, το ψωμί ολικής αλέσεως μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλότερη ποσότητα φυτικών ινών, ενώ το ψωμί με σπόρους είναι πλουσιότερο σε β-καροτίνη και βιταμίνες C και E.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κόψετε το ψωμί;

Ο Dr Eric Berg μας αναλύει στο TikTok όλες τις αλλαγές που θα δει κάποιος στο σώμα του αν κόψει το ψωμία για δύο εβδομάδες.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι θα φύγει το φούσκωμα από την κοιλιά σας. Αυτό θα συμβεί γιατί συγκριτικά με όλες τις τροφές, τα δημητριακά είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο φούσκωμα στο στομάχι. Χωρίς το φούσκωμα λοιπόν, θα δείτε ότι σταδιακά η κοιλιά σας θα αρχίσει να «μαζεύει».

Το δεύτερο πράγμα που θα παρατηρήσετε είναι ότι θα ανακτήσετε μεγάλο μέρος της ενέργειάς σας. Η ενέργειά σας θα αυξηθεί γιατί θα βελτιωθεί το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη κόπωση από τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα. Εκτός από την ενέργεια που θα αποκτήσετε, θα νιώσετε επίσης ότι έχετε πνευματική διαύγεια.

Η τρίτη αλλαγή που θα δείτε κόβοντας το ψωμί έχει να κάνει με την γνωστική ικανότητα. Θα διαπιστώσετε βελτίωση στη μνήμη σας, καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση.

Επιπλέον, η έλλειψη του ψωμιού από τη διατροφή σας θα μειώσει την επιθυμία σας για αρτοσκευάσματα και ζάχαρη. Ο λόγος είναι ότι αυτό που προκαλεί την επιθυμία για κατανάλωση ψωμιού είναι το ίδιο το ψωμί. Αν σταματήσετε να το τρώτε, τότε θα σταματήσετε να το λαχταράτε κιόλας.

Μία ακόμη μεγάλη αλλαγή που θα διαπιστώσετε είναι στη διάθεσή σας. Αν νιώθατε απογοήτευση ή άγχος στην καθημερινότητά σας θα δείτε ότι αυτά τα συναισθήματα σιγά σιγά θα υποχωρήσουν γιατί τα επίπεδα στακχάρου στο αίμα θα σταθεροποιηθούν.

Τέλος, θα δείτε μία μεγάλη αλλαγή στο λίπος της κοιλιάς γιατί το στομάχι θα αρχίσει να συρρικνώνεται. Όχι, μόνο θα έχετε λιγότερο φούσκωμα όπως αναφέραμε παραπάνω αλλά θα διαπιστώσετε επίσης απώλεια λίπους στην κοιλιά.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα