5 τρόποι για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να χάσεις λίπος

5 τρόποι για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και να χάσεις λίπος

Όσοι ενδιαφέρονται να κάψουν θερμίδες, ψάχνουν διάφορα μυστικά για να το καταφέρουν. Ο τρόπος που συνίσταται για να επιτευχθεί αυτό είναι συνήθως, το να κινείσαι περισσότερο. Η άσκηση ούτως ή άλλως, είναι το δώρο που συνεχίζει να δίνει. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και μετά το τέλος μίας προπόνησης, το σώμα σου καίει περισσότερες θερμίδες.

Αν και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί πόσο καιρό διαρκεί αυτό το αποτέλεσμα (διαφέρει ανάλογα με τη σύσταση του σώματος και το επίπεδο προπόνησης), μπορούμε να πούμε ότι ο μεταβολικός ρυθμός, μπορεί να αυξηθεί με αερόβια άσκηση για τουλάχιστον 24 ώρες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες έρευνες, που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι για να κάψεις θερμίδες και να χάσεις λίπος. Ποιοι είναι άραγε αυτοί;

Φάε μικρότερα γεύματα και πιο συχνά

Κάθε φορά που τρως ένα γεύμα ή ένα σνακ, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός. Αρχίζεις να χωνεύεις τα τρόφιμα και να απορροφάς θρεπτικά συστατικά. Κοστίζει θερμίδες, για να ενεργοποιηθεί η ανθρώπινη μηχανή πέψης, επομένως είναι λογικό ότι όσο περισσότερα μικρά γεύματα ή σνακ τρως κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καις. Επίσης, θα αποτρέψει το σώμα σου να έρθει σε κατάσταση πείνας.

Μην αμελείς το πρωινό σου

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό, τείνουν να τρώνε φαγητά με περισσότερες θερμίδες μέχρι το τέλος της ημέρας. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η παράλειψη πρωινού σχετίζεται με υψηλότερο δείκτη λίπους στους εφήβους. Η κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο από πολλές απόψεις.

Λιγότερο στρες και άγχος στην καθημερινότητά σου

Έτσι θα μειωθούν τα επίπεδα κορτιζόλης, που έχει φανεί πως προάγουν την αποθήκευση του σπλαχνικού λίπους. Δοκίμασε διαλογισμό, yoga ή ότι άλλο μπορεί να σε χαλαρώσει.

Πιες 8 ποτήρια νερό την ημέρα

Η κατανάλωση σχεδόν 8 ποτηριών νερό (περίπου 2 λίτρα) μπορεί να βοηθήσει να κάψεις σχεδόν 100 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μικρής μελέτης από τη Γερμανία. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά θα μπορούσε να μειώσει έως και 700 θερμίδες την εβδομάδα ή 2.800 θερμίδες το μήνα. Σημασία έχει να διατηρήσουμε τα έντερα και τα νεφρά υγιή, ώστε να μην μπερδεύουμε την πείνα με τη δίψα.

Κάνε προπόνηση με βάρη

Η προπόνηση με βάρη βοηθά στην απώλεια λίπους σε διάφορους τρόπους. Το ίδιο το βάρος καίει θερμίδες. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι, το βάρος αυξάνει τις θερμίδες που καις σε κατάσταση ηρεμίας για μέχρι και 40 ώρες μετά την προπόνηση. Επιπλέον, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο περισσότερες θερμίδες καις κάθε μέρα.

Πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα