Διατροφή: Τα λάθη που κάνουμε και δεν παίρνουμε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Διατροφή: Τα λάθη που κάνουμε και δεν παίρνουμε τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

O Kώστας Φραγκολιάς, ηθοποιός και παρουσιαστής και η Μαρία Ψωμά, ιατρός – βιοπαθολόγος, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Η εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας vita» εξετάζει το θέμα των θρεπτικών συστατικών των τροφών.

Ειδικοί δίνουν την απάντηση στην εκπομπή και επισημαίνουν τα λάθη που κάνουμε, με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο Κώστας Φραγκολιάς, ο οποίος εξηγεί πώς μέσα από τη διατροφή του προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού του.

«Εμένα το πάθος μου είναι το ποδόσφαιρο, πέρα από το να το βλέπω ακόμα πιο πολύ να παίζω. Έτσι χρειάζομαι ταχύτητα και αντοχή. Κοιτάζω η διατροφή μου να εμπεριέχει τα πάντα. Οι γονείς μου είχαν πάγκο στην λαϊκή, οπότε είχα πρόσβαση σε καλά ψάρια και λαχανικά που είναι στην εποχή τους», είπε αρχικά ο Κώστας Φραγκολιάς. Ενώ παράλληλα, τόνισε ότι είναι τυπικός με τον έλεγχο εξετάσεων, όπου μέσα από αυτές ανακάλυψε σε μια περίοδο της ζωής του την έλλειψη που είχε σε πρωτεΐνες.

Η Μαρία Ψωμά ως ειδικός ανέφερε ότι πιστεύει πολύ στις αιματολογικές εξετάσεις που θα πρέπει να γίνονται, «πάντα βλέπω το αιματολογικό προφίλ σε συνδυασμό με τα συμπτώματα που εμφανίζονται» είπε χαρακτηριστικά. Καθημερινά υπάρχει η ανάγκη πρόσληψης μακροθρεπτικών στοιχείων επεσήμανε η κα Ψωμά.

Τριχόπτωση, εύθραυστα νύχια, διαρκή κόπωση και υπνηλία είναι μερικά από τα συμπτώματα που δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη σε θρεπτικά στοιχεία.

Ένα στοιχείο που βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών είναι το ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου.

Τροφές με ελάχιστα θρεπτικά συστατικά είναι το λεγόμενο junk food, που χαρακτηρίζεται και ως «κενή» τροφή.

Το μαγείρεμα είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την θρεπτική αξία των τροφών. Ανάλογα το λαχανικό θα πρέπει να επιλέγεται το μαγείρεμα στον ατμό ή στο  grill εξήγησε η ειδικός.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα