Αυτό είναι το φρούτο που νικά την κατακράτηση υγρών

Αυτό είναι το φρούτο που νικά την κατακράτηση υγρών

Η κατακράτηση υγρών, συμβαίνει όταν συσσωρεύεται υπερβολική ποσότητα νερού στο σώμα. Μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικό πρήξιμο στην κοιλιά, τα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους και τα δάχτυλα. Αν και η κατακράτηση υγρών μπορεί να είναι σημάδι παθήσεων που απαιτούν ιατρική θεραπεία και να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, η διατροφή μπορεί να γίνει σημαντικός σύμμαχος στην αντιμετώπισή της.

Κι αν υπάρχει ένα θρεπτικό συστατικό το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, αυτό είναι το κάλιο. Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο και ηλεκτρολύτης που χρειάζεται το σώμα για να διατηρήσει την κανονική, αρτηριακή πίεση, να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του οργανισμού και να υποστηρίξει την υγιή λειτουργία των νεύρων και των μυών. Η ημερήσια συνιστάμενη πρόσληψη ενός ενήλικα πρέπει να είναι 4,7 γραμμάρια (4.700 mg). Οι διατροφολόγοι λοιπόν, προτείνουν να προσθέσουμε στην διατροφή μας ένα συγκεκριμένο φρούτο, που έχει την ιδιότητα να καταπολεμά την κατακράτηση υγρών.

Ποιο είναι το φρούτο που νικά την κατακράτηση υγρών;

Πρόκειται για την μπανάνα, που μεταξύ άλλων σημαντικών οφελών, έχει την ιδιότητα να προκαλεί κορεσμό και να περιορίζει το ενοχλητικό φούσκωμα. Οι μπανάνες είναι μια φανταστική τροφή επειδή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ένα θρεπτικό, νόστιμο και προσιτό σε όλους φρούτο. Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, έναν από τους ηλεκτρολύτες που είναι απαραίτητοι για τις σωματικές λειτουργίες όπως:

  • H ισορροπία του pH
  • η ισορροπία του νερού στο σώμα
  • η αρτηριακή πίεση
  • η πέψη
  • η σύσπαση των μυών

Επομένως, είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές σνακ για όσους προσέχουν την υγεία, τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση.

Ποια άλλα φρούτα μπορούν να σε βοηθήσουν;

Πεπόνι
Το πεπόνι κερδίζει επίσης μια θέση στα φρούτα που βοηθούν στην κατακράτηση υγρών και στο φούσκωμα, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα καλίου, με 473 mg σε 1 φλιτζάνι.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με υγιή λίπη, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ. Επιπλέον, το αβοκάντο μπορεί να ωφελήσει άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, που συχνά χρειάζεται να αυξήσουν το κάλιο τους και να μειώσουν την πρόσληψη αλατιού, έναν από τους βασικούς «ενόχους» σε ό,τι έχει να κάνει με την κατακράτηση υγρών.

Ρόδι
Τα ρόδια συγκατάλεγονται επίσης στα φρούτα που καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών καθώς είναι επίσης πλούσια σε κάλιο. Επιπλέον, τα ρόδια είναι γεμάτα με φυλλικό οξύ και βιταμίνες C και K. Επίσης περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα περισσότερα άλλα φρούτα, με 4,7 γραμμάρια ανά φρούτο.

Αποξηραμένα φρούτα
Τα αποξηραμένα βερίκοκα και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, είναι επίσης ένας γρήγορος και νόστιμος τρόπος για να ενισχύσεις την πρόσληψη καλίου στην καθημερινή σου διατροφή. Εκτός όμως από το ότι νικούν την κατακράτηση υγρών, αυτά τα θρεπτικά σνακ μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό σου με μια σειρά από μέταλλα και πολύτιμες βιταμίνες. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις, είναι η ποσότητα που καταναλώνεις, καθώς είναι πιο πλούσια σε ζάχαρη σε σύγκριση με τις φρέσκιες εκδοχές τους.

πηγή: ladylike.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα