Αυτό είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Αυτό είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Το γιαούρτι είναι ένας νόστιμος, “κρεμώδης” τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διαιτολόγοι αγαπούν το γιαούρτι – και έχουν πολύ καλό λόγο να το κάνουν. «Είναι μία υπέροχη τροφή και προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία», δηλώνει η Caroline Susie, εγγεγραμμένη διαιτολόγος, με έδρα το Ντάλας.

«Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποδηλώνουν ότι το γιαούρτι μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εντέρου αυξάνοντας τα βακτήρια που σας ωφελούν», εξηγεί η Susie, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. Επίσης, η κατανάλωση γιαουρτιού είναι συνδεδεμένη με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ανάλογα με τον τύπο του γιαουρτιού που τρώτε, μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους, τα οποία συμβάλλουν στον κορεσμό και βοηθούν να διαχειριστούμε το βάρος μας.

«Το γιαούρτι είναι επίσης μια καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, ιδιαίτερα ασβεστίου και βιταμίνης D», λέει η Whitney Linsenmeyer, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Saint Louis και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας.

Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά στο γιαούρτι υποστηρίζουν όχι μόνο την υγεία του εντέρου, αλλά και την υγεία της καρδιάς, τη διαχείριση βάρους και την κατάσταση των οστών και των μυών σας.

Ποιο είναι το πιο υγιεινό γιαούρτι

Ελληνικό γιαούρτι

Οι ειδικοί στα τρόφιμα και την υγεία αγαπούν το ελληνικό γιαούρτι. Μάλιστα, το TODAY.com ρώτησε 17 επαγγελματίες υγείας για τα αγαπημένα τους πρωινά και νευρολόγοι, ογκολόγοι και οδοντίατροι επεσήμαναν ότι τρώνε τακτικά ελληνικό γιαούρτι.

“Είναι παχύρρευστο και κρεμώδες επειδή έχει στραγγιστεί για να αφαιρεθεί ο (υγρός) ορός γάλακτος. Είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνη. Τα περισσότερα ελληνικά γιαούρτια έχουν διπλάσια πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι. Όταν επιλέγετε ένα γιαούρτι για να το αποκαλέσετε πιο υγιεινό, πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη. Και, με την πρόσθετη πρωτεΐνη του, «το ελληνικό γιαούρτι θα πάρει το χρυσό μετάλλιο», τόνισε η διαιτολόγος Caroline Susie.

Ισλανδικό γιαούρτι

Όπως το ελληνικό γιαούρτι, έτσι και το ισλανδικό είναι στραγγιστό, γεγονός που του δίνει πιο παχύρρευστη υφή και υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. «Νομίζω ότι μερικές φορές είναι πιο κρεμώδες και πιο πηχτό από το ελληνικό γιαούρτι, για να είμαι ειλικρινής», λέει η Susie. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το ισλανδικό γιαούρτι που ονομάζεται επίσης skyr, θεωρείται παραδοσιακά είδος τυριού.

Γιαούρτια μη γαλακτοκομικά

Εάν αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά, υπάρχει μια πληθώρα μη γαλακτοκομικών γιαουρτιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρασκευάζονται με γάλα σόγιας, κάσιους και καρύδας. Από αυτά, η σόγια είναι η πιο συγκρίσιμη διατροφικά με το γαλακτοκομικό γιαούρτι.

Πηγή: instyle.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα