Σάκχαρο: Ποια είναι η κίνηση που βοηθά στη μείωσή του μέσα σε 2 μόλις λεπτά

Σάκχαρο: Ποια είναι η κίνηση που βοηθά στη μείωσή του μέσα σε 2 μόλις λεπτά

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας μέσα σε δύο έως πέντε λεπτά μετά το φαγητό; Κι όμως μπορείτε να το κάνετε, με έναν πολύ απλό τρόπο. Δείτε ποια είναι η κίνηση που σας βοηθάει.

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό και απλά δεν ξέρουν τι να κάνουν γι’ αυτό. Μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, ειδικά όταν αυτό περιέχει υδατάνθρακες, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αυξάνονται αμέσως.

Στους υγιείς ανθρώπους, μετά το γεύμα ενεργοποιείται η ινσουλίνη και το σάκχαρο στο αίμα επιστρέφει στο προ του γεύματος επίπεδο εντός των δύο ωρών μετά το φαγητό. Ωστόσο, οι ασθενείς με διαβήτη χωρίς θεραπεία δεν βλέπουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους να επιστρέφουν στο προ του γεύματος επίπεδο από μόνα τους.

Ευτυχώς, οι εύκολες αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το περπάτημα, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα σας.

Πώς το περπάτημα μπορεί να μειώσει το σάκχαρο

Νέες μελέτες έχουν δείξει ότι αν πηγαίνετε απλώς για δύο έως πέντε λεπτά ελαφρύ περπάτημα μετά το γεύμα σας, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι μύες αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη γλυκόζη από το φαγητό για ενέργεια. Και ως εκ τούτου, μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας στην κυκλοφορία του αίματος.

Δεν είναι πάντα εύκολο να ασκείστε μετά το φαγητό, αλλά ακόμη και ένας δίλεπτος περίπατος θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Μάλιστα μελέτη που είχε δημοσιευθεί στο Journal of the American College of Sports Medicine, είχε δείξει ότι ένας πεντάλεπτος περίπατος κάθε μισή ώρα, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με τη μελέτη, η τήρηση του προγράμματος για πεντάλεπτο περπάτημα κάθε μισή ώρα εμπόδισε την άνοδο του σακχάρου μέχρι και 60% σε σύγκριση με τα άτομα που δεν περπατούσαν όλη μέρα.

Στη μελέτη οι συμμετέχοντες κάθονταν σε μία καρέκλα για οκτώ ώρες και έκαναν τακτικά διαλείμματα για περπάτημα. Κάποιοι περπατούσαν για ένα λεπτό κάθε 30 λεπτά, κάποιοι άλλοι: περπατούσαν ένα λεπτό μετά από 60 λεπτά, πέντε λεπτά κάθε 30 λεπτά, πέντε λεπτά κάθε 60 λεπτά και κάποιοι δεν περπάτησαν καθόλου. Στο τέλος της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση του σακχάρου προέκυψε από το πεντάλεπτο περπάτημα κάθε 30 λεπτά.

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα