Έρευνα: Οι άνθρωποι που τρώνε κορεσμένους υδατάνθρακες το πρωί, είναι λιγότερο ελκυστικοί

Έρευνα: Οι άνθρωποι που τρώνε κορεσμένους υδατάνθρακες το πρωί, είναι λιγότερο ελκυστικοί

Έρευνα ή μαχαιριά στην καρδιά; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που ξέρουμε, είναι ότι η κεντρική φωτογραφία του άρθρου, είναι ένα ψέμα
Έρευνα λέει ότι, αν θέλεις να είσαι όμορφος το πρωί, δεν πρέπει να τρως πρωινό πλούσιο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Ούτε έτοιμους χυμούς φρούτων, ούτε κρουασανάκια, ούτε τίποτα –πρέπει να προτιμάμε τροφές και ροφήματα χωρίς ζάχαρη. Το ξέραμε μεν, αλλά επειδή πιστεύαμε ότι είναι καλύτερο για την υγεία μας. Όχι ότι μας ασχημαίνει κιόλας.

Ειδικοί από τη Γαλλία βρήκαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό πλούσιο σε κορεσμένους υδατάνθρακες ήταν λιγότερο ελκυστικοί από εκείνους που ξεκινούσαν την ημέρα τους πιο υγιεινά.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι οι αλλαγές στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την ινσουλίνη, επηρεάζουν την εμφάνιση του δέρματος και έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις σεξουαλικές ορμόνες.

«Είναι παράξενο, αλλά οι διατροφικές επιλογές μας, μπορεί να επηρεάσουν πολύ γρήγορα την εμφάνισή μας», δήλωσε η Κλαιρ Μπερτικά, η επικεφαλής της μελέτης. «Οι αλλαγές στη φυσιολογία θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, και να έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που οι άλλοι αντιλαμβάνονται το τι είναι ελκυστικό και τι όχι».

Στην έρευνα συμμετείχαν 52 άντρες και 52 γυναίκες, ηλικίας 20 ως 30 ετών. Όλοι τους, έτρωγαν πρωινό 500 θερμίδων όμως, με εντελώς τυχαία επιλογή, σε κάποιους δόθηκαν ψωμιά, έτοιμες μαρμελάδες, χυμοί, καφές και τσάι με ζάχαρη, ενώ σε άλλους ψωμί ολικής άλεσης με βούτυρο και τυρί, ένα μήλο ή ένα πορτοκάλι και καφές ή τσάι χωρίς ζάχαρη.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των εθελοντών πριν και μετά το πρώτο γεύμα της ημέρας, και έπειτα τους τραβούσαν φωτογραφία κάτω από ελεγχόμενο φωτισμό. Έπειτα, περνούσαν τις φωτογραφίες σε μία ομάδα ανθρώπων που τις αξιολογούσαν και υπολόγιζαν την ηλικία, αλλά και το πόσο ελκυστικοί ήταν οι συμμετέχοντες. Βρέθηκε ότι πιο όμορφοι κρίνονταν εκείνοι που έτρωγαν το πιο υγιεινό πρωινό.

Η Μπερτικά συμβουλεύει να περιορίσουμε την κατανάλωση κορεσμένων υδατανθράκων –όχι για λόγους εμφάνισης, ωστόσο. «Ξέρουμε ότι επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας και, από μόνο του, αυτό είναι αρκετό για να μας κάνει να τους μειώσουμε», είπε.

Πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα