Οι 3 τροφές που προτείνει ο ειδικός για να μην φράξουν οι αρτηρίες σας

Οι 3 τροφές που προτείνει ο ειδικός για να μην φράξουν οι αρτηρίες σας

Το να διατηρείτε την καρδιά σας σε εξαιρετική φόρμα είναι ένα σημαντικό γα να ζήσετε περισσότερα χρόνια και πιο υγιείς. Ένα από τα πιο κρίσιμα βήματα που πρέπει να κάνετε για να διατηρήστε μια πιο υγιή καρδιά είναι να θέσετε την ισορροπημένη διατροφή ως προτεραιότητα σας.

Εκτός από τον περιορισμό της πρόσληψης ανθυγιεινών επιλογών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα και να φράξουν τις αρτηρίες σας, όπως επεξεργασμένα κρέατα και τηγανητά τρόφιμα, είναι πάντα μια καλή ιδέα να προσθέτετε στο πιάτο σας υγιεινές τροφές για την καρδιά. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές νόστιμες, απλές επιλογές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Για να ανακαλύψετε μερικές από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να τρώτε σε τακτική βάση για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας και να μειώσετε το ενδεχόμενο να φράξουν οι αρτηρίες σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε ποιες προτείνει ο ειδικός διατροφολόγος Jesse Feder, RDN, CPT.  Όπως είπε τα λιπαρά ψάρια, η βρώμη και οι ξηροί καρποί είναι από τις πιο έξυπνες επιλογές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για τα οφέλη καθεμιάς από αυτές τις τροφές για την καρδιά σας.

Οι 3 τροφές

  • Λιπαρά ψάρια
  • Βρώμη
  • Ξηροί καρποί

1. Λιπαρά ψάρια

Λαχταράτε θαλασσινά; Είστε τυχεροί. Η τακτική κατανάλωση λιπαρών ψαριών είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε στη διατροφή σας για μια πιο υγιή καρδιά. Μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν τον γαύρο, το σκουμπρί, τη ρέγγα, τις σαρδέλες και, φυσικά, τον πάντα αγαπημένο, πάντα νόστιμο σολομό.

«Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι γεμάτα με υγιεινά λιπαρά, ειδικά ωμέγα 3 λιπαρά οξέα», λέει ο Feder rave. «Η υψηλή ποσότητα υγιεινών λιπαρών των ψαριών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL ή της κακής χοληστερόλης καθώς και στην αύξηση της HDL ή της καλής χοληστερόλης. Αυτό μπορεί να αποτρέψει το φράξιμο των αρτηριών και να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς με την πάροδο του χρόνου.»

2. Βρώμη

Ορίστε μια νόστιμη, υγιεινή επιλογή πρωινού. Η βρώμη είναι γεμάτη με οφέλη για την υγεία ολόκληρου του οργανισμού σας και ο Feder λέει ότι είναι μια ιδιαίτερα εξαιρετική επιλογή για την καρδιά σας χάρη στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.

«Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή διαλυτών φυτικών ινών και είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης», μας λέει. «Η υψηλή ποσότητα διαλυτών φυτικών ινών στη βρώμη μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της χοληστερόλης από το γαστρεντερικό σωλήνα και στην πρόληψη της απόφραξης των αρτηριών με την πάροδο του χρόνου». Επιπλέον, η βρώμη είναι επίσης ένας από τους καλύτερους σύνθετους υδατάνθρακες που μπορείτε να φάτε για να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Υπάρχουν νίκες παντού.

3. Ξηροί καρποί

Όταν πρόκειται για υγιεινά σνακ, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τους ξηρούς καρπούς. Αυτά τα νόστιμα, τραγανά σνακ μπορούν να κάνουν θαύματα για ολόκληρο το σώμα σας. Τα πολλά οφέλη τους για την υγεία τους τα καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για απώλεια βάρους. Όπως αποδεικνύεται, λέει ο Feder, είναι επίσης μια επιλογή για την υγεία της καρδιάς.

«Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική πηγή τόσο αδιάλυτων φυτικών ινών όσο και υγιεινών λιπαρών», λέει. Όπως συμβαίνει και στα λιπαρά ψάρια, τα υγιεινά λιπαρά και η περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι εξαιρετικά για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και την αύξηση της καλής χοληστερόλης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των φραγμένων αρτηριών και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Ωστόσο, ο Feder δίνει μια προειδοποίηση για όσους προσέχουν το βάρος τους: «Είναι σημαντικό να τρώνε μόνο μία ή δύο χούφτες ξηρούς καρπούς επειδή είναι πολύ πυκνοί θερμιδικά ».

Πηγή: oloygeia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα