Γυμναστής συμβουλεύει: Πώς να χάσετε βάρος χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

Γυμναστής συμβουλεύει: Πώς να χάσετε βάρος χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτεί σίγουρα πειθαρχία και επιμονή. Ωστόσο, όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση μια σειρά από εκπληκτικές ενέργειες μπορούν να σας βοηθήσουν εν τέλει να δείτε διαφορά στο σώμα σας.

Ενώ η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση είναι εντελώς απαραίτητες, η ενσωμάτωση απροσδόκητων και ευχάριστων δραστηριοτήτων στη ρουτίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να παραμείνετε κινητοποιημένοι και παρακινημένοι στον στόχο σας: έναν πιο ευτυχισμένο και υγιή εαυτό σας!

Ακολουθούν μερικοί κάπως ασυνήθιστοι ή ίσως ελάχιστα γνωστοί τρόποι, για να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, σύμφωνα με τον personal trainer Michael Hamlin.

1. Γελάστε περισσότερο

Εδώ είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το γέλιο για μόλις 10 έως 15 λεπτά την ημέρα μπορεί να κάψει έως και 40 θερμίδες. Όταν γελάτε, οι μύες του σώματός σας συστέλλονται και διαστέλλονται, γεγονός που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και την κατανάλωση οξυγόνου.

Το γέλιο μπορεί να κάνει το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι όταν ξεκουράζεστε. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, το οποίο μπορεί να μειώσει με τη σειρά του, τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης στο σώμα σας. Άλλωστε γνωστό είναι ότι τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης έχουν συνδεθεί με την αύξηση βάρους.

2. Παρκάρετε πιο μακριά από τον προορισμό σας

Το να σταθμεύσετε πιο μακριά ή να κατεβείτε από το μετρό ή να μεταβείτε μια στάση νωρίτερα από το κανονικό μπορεί να είναι αρκετό για να σας βοηθήσει να προσθέσετε επιπλέον κίνηση και περπάτημα μέσα στην ημέρα σας.

Όχι μόνο θα κάνετε επιπλέον βήματα, θα προωθήσετε επίσης επιπλέον ροή αίματος και οξυγόνο στον εγκέφαλο, που μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγικότητα όταν φτάσετε στη δουλειά σας.

Αυτές οι μικρές κινήσεις και συνήθειες, είναι που μετράνε όταν πρόκειται για απώλεια βάρους.

3. Περπατήστε μετά τα γεύματα

Αντί να καθίσετε λίγο ακόμα μετά από ένα γεύμα, δοκιμάστε να πάτε για ένα γρήγορο περπάτημα.

Όταν περπατάτε μετά τα γεύματα, στέλνετε απευθείας ενέργεια από το φαγητό σας στα κύτταρά σας, μειώνοντας την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Απλά μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας, ή στο δρόμο και ύστερα πίσω, είναι φυσικά καλύτερο από το τίποτα!

Δέκα λεπτά κίνησης μετά το γεύμα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις αιχμές της γλυκόζης στο σώμα, μειώνοντας τον φόρτο εργασίας στο σώμα και επιτρέποντας στο σώμα να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στην πέψη και να μεταβεί στη λειτουργία καύσης λίπους.

4. Κάντε μερικές δουλειές στο σπίτι

Το να κάνετε δουλειές στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κινηθείτε και να κάψετε θερμίδες.

Το WebMD αναφέρει, για παράδειγμα, ότι το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα, για 30 λεπτά μπορεί να κάψει 99 θερμίδες εάν είστε περίπου 55 κιλά, 124 θερμίδες εάν είστε 68 κιλά και 166 θερμίδες εάν είστε 90 κιλά.

Το να κουρέψετε το γκαζόν, για 30 λεπτά μπορεί να κάψει έως και 200 ​​θερμίδες για ένα άτομο 80 κιλών περίπου.

Η απώλεια βάρους και η ταχύτητα με την οποία χάνετε βάρος, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως η συνεπής άσκηση, η διατροφή, ο χρόνος φαγητού, ο μεταβολισμός και η γενετική. Αντί να εστιάσετε σε περιοριστικές δίαιτες και εξαντλητικές προπονήσεις, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο λογικό και αποτελεσματικό να εστιάσετε στην τόνωση του μεταβολισμού με μια άσκηση, όπως δουλειές του σπιτιού ή με μία βόλτα με τον σκύλο σας.

5. Δοκιμάστε μερικές βαθιές αναπνοές

Το να παίρνετε τέσσερις έως πέντε αργές, βαθιές αναπνοές πριν φάτε, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα του σώματος να καίει θερμίδες έναντι της αποθήκευσης τους...

Η συνειδητή αναπνοή θα βοηθήσει να ηρεμήσει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και το σώμα θα κρατήσει τον μεταβολισμό σε λειτουργία καύσης θερμίδων.

6. Κάντε κρύο ντους

Όταν κάνετε μπάνιο με κρύο νερό, το σώμα ξεκινάει να παράγει θερμότητα.

Εάν μπορείτε να αντέξετε το κρύο νερό, λάβετε υπόψη αυτή τη συμβουλή! Όταν εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, το σώμα μας έχει δύο τύπους λιποκυττάρων: λευκό λίπος και καφέ λίπος. Το κρύο ντους θεωρείται ότι ενεργοποιεί το καφέ λίπος αναγκάζοντάς το να καίει θερμίδες προκειμένου να παράγει θερμότητα και να διατηρεί τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματός σας.

Η διαδικασία του κρύου ντους είναι γνωστή ως θερμογένεση και μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

7. Κοιμηθείτε αρκετά

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα περνά σε λειτουργία «επισκευής»! Ο ύπνος μπορεί να κρατήσει υπό έλεγχο την κορτιζόλη.

Καλύτερος ύπνος ισοδυναμεί με καλύτερη λειτουργία των ορμονών, επομένως θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να φάτε υπερβολικά. Επίσης, η κορτιζόλη της ορμόνης του στρες δεν θα είναι τόσο υψηλή. Η υπερβολική κορτιζόλη μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση λίπους.

8. Θέστε έναν καθημερινό στόχο βημάτων στο ρολόι σας (smartwatch)

Είναι εύκολο να ξεχάσετε να κάνετε βήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι'αυτό ένα έξυπνο ρολόι μπορεί να σας το υπενθυμίσει.

Συχνά ο λόγος που πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν αρκετά βήματα σε μια μέρα είναι απλώς επειδή δεν το σκέφτονται. Το να ρυθμίσετε το ρολόι σας να βουίζει σε έναν συγκεκριμένο στόχο βημάτων ανά ώρα είναι τόσο εύκολο όσο και αποτελεσματικό βοηθώντας στην προώθηση πρόσθετων βημάτων (τα οποία θα κάψουν περισσότερες θερμίδες) κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα