Καρδιολόγος προτείνει την καλύτερη άσκηση για την καρδιά

Καρδιολόγος προτείνει την καλύτερη άσκηση για την καρδιά

Ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης την ημέρα προσφέρει οφέλη στην καρδιά. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι με ποιο είδος άσκησης να ξεκινήσετε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Ο καρδιολόγος David Sabgir, M.D. ποια είναι η καλύτερη δραστηριότητα ή μορφή σωματικής άσκησης για την υγεία της καρδιάς. Ας δούμε παρακάτω τι έχει να μας πει.

«Πάντα ενθαρρύνω τους ασθενείς μου να εισάγουν περισσότερη κίνηση στον καθιστικό τρόπο ζωής τους. Ένας από τους πιο εύκολους και καλύτερους τρόπους είναι να ξεκινήσουν με το περπάτημα», λέει ο Sabgir στο EatingWell. «Το περπάτημα έχει χαμηλό αντίκτυπο, είναι ασφαλές και φυσικά χωρίς κόστος που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν για να δουν τα οφέλη τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία» προσθέτει.

Το περπάτημα είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας και μια από τις απλούστερες μορφές άσκησης. «Ως μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, το περπάτημα μπορεί τελικά να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού, ρυθμίζοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη και ενισχύοντας τους μύες και τα οστά», εξηγεί ο Sabgir.

Η επιστήμη υποστηρίζει επίσης τα παραπάνω: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 από το British Journal of Sports Medicine διαπίστωσε ότι το περπάτημα για μόλις 11 λεπτά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αρκετών τύπων καρκίνου και πρόωρου θανάτου.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ενσωματώσετε τις βόλτες στον τρόπο ζωής σας, σας έχουμε τη λύση. Υπάρχουν πολλά προγράμματα πεζοπορίας από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Θα μπορούσε να είναι ένα 7ήμερο πρόγραμμα πεζοπορίας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης ή ένα πρόγραμμα πεζοπορίας που βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης σας.

Τόσο το τι τρώτε όσο και το πώς κινείτε το σώμα σας είναι σημαντικά στοιχεία για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Ο Sabgir με δύο λέξεις το αποκαλεί αυτό «παζλ ευεξίας». Μαζί με ένα υγιεινό διατροφικό μοτίβο, η προσθήκη μιας βόλτας στην τακτική ρουτίνα σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να βάλετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή.

«Τα πάντα συνδέονται», εξηγεί ο Sabgir, σημειώνοντας ότι η άσκηση, η διατροφή, ο ύπνος, ακόμη και η κοινωνική σύνδεση είναι όλοι «αλληλένδετοι παράγοντες» για τη συνολική υγεία. «Το να βεβαιωθείτε ότι κάνετε μικρά, διαχειρίσιμα βήματα για να δημιουργήσετε βιώσιμες υγιεινές συνήθειες μπορεί να οδηγήσει σε πιο θετικά αποτελέσματα για την υγεία.

Πηγή: healthstat.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα