Τα 8 απρόσμενα οφέλη για την υγεια μας από τη συνύπαρξη με μια γάτα

Τα 8 απρόσμενα οφέλη για την υγεια μας από τη συνύπαρξη με μια γάτα

Ο Τσίτσος περιγράφει 8 απρόσμενα οφέλη για την υγεια μας από τη συνύπαρξη με μια γάτα
 
Ο Tsitsos The Cat μας περιγράφει όλα τα όμορφα συναισθήματα που μας προκαλούν οι γάτες

Είτε λατρεύεις τη γάτα είτε όχι, πρέπει να παραδεχτείς ότι οι γάτες έχουν έναν μοναδικό τρόπο να μας προσφέρουν συντροφικότητα κι αγάπη! Κι ενώ συχνά είναι ενοχλητικά ζημιάρες (άντε καλέ), μελέτες έχουν δείξει ότι οι γάτες είναι στην πραγματικότητα, εξαιρετικα πολύτιμες για τη σωματική και συναισθηματική μας ευεξία.

Οι γάτες, που λέτε, βελτιώνουν τη διάθεσή μας, μας καταπραΰνουν με τα θεραπευτικά γουργουρητά τους, ενώ περιορίζουν το στρες μας! Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά πως αυτές οι θαυματουργές, μουστακοφόρες κυρίες λειτουργούν ιαματικά!

1. Γουργουρητό
Τα γουργουρητά της γάτας έχουν άμεση θεραπευτική επίδραση! Για χιλιάδες χρόνια, πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουν την «ηχοθεραπεία» ως μια μορφή ολιστικής ιατρικής. Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το γουργούρισμα κινείται σε συχνότητες μεταξύ 25 – 240 Hz, ένα εύρος συχνοτήτων που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών, σπασμένων οστών και τραυματισμών τενόντων και αρθρώσεων. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που ορκίζονται ότι οι γάτες τους με τα γουργουρητά τους θεραπεύουν επωδυνες ημικρανίες!

Και να ήταν μόνο αυτό: Το γουργουρητό προκαλεί επίσης την απελευθέρωση ενδορφινών από το σώμα των ανθρώπων. Οι ενδορφίνες με τη σειρά τους μειώνουν το στρες και την αρτηριακή πίεση κάτι εξαιρετικό για την ψυχολογική και σωματική υγεία του ανθρώπου! 

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα