Ιδρώτας: Σημάδια που μαρτυρούν παθολογικό πρόβλημα

Ιδρώτας: Σημάδια που μαρτυρούν παθολογικό πρόβλημα

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά, μοντέλο, και η Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος - αφροδισιολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την περίπτωση της υπερβολικής έκκρισης ιδρώτα.

Ο ιδρώτας αποτελεί τον φυσιολογικό μηχανισμό που έχει ο οργανισμός για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του.

Η υπεριδρωσία είναι η υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

Η δερματολόγος αρχικά εξήγησε ότι ο ιδρώτας είναι μία φυσιολογική διαδικασία στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς επιτρέπει στον οργανισμό να κάνει θερμορύθμιση, καθώς εξαχνώνεται το νερό από τον ιδρώτα, ψύχεται η επιφάνεια της επιδερμίδας και με αυτή την διαδικασία υπάρχει μία σταθερή θερμοκρασία σώματος.

Πότε η παραγωγή ιδρώτα μετατρέπεται σε παθολογική κατάσταση;

Παθολογική παραγωγή υπάρχει στην κατάσταση της υπεριδρωσίας.

Στην περίπτωση της υπεριδρωσίας υπάρχει η πρωτοπαθής, όπου το άτομο ιδιοσυγκρασιακά παράγει παραπάνω ιδρώτα στις παλάμες, στα πέλματα ή στις μασχάλες και πολύ πιο σπάνια στο τριχωτό της κεφαλής ή στο πρόσωπο.

Μάλιστα σε ένα ποσοστό 40% η υπεριδρωσία μπορεί να είναι κληρονομική και εμφανίζεται συνήθως σε μία ευαίσθητη περίοδο για την κοινωνικοποίηση του ατόμου, στην εφηβεία ή και λίγο νωρίτερα.

Αντίθετα, η δευτεροπαθή υπεριδρωσία σχετίζεται με παθολογικές καταστάσεις, όπως είναι νοσήματα του μεταβολισμού, σακχαρώδης διαβήτης ή την υπογλυκαιμία και τον υπερθυρεοειδισμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύγχρονη ιατρική προσφέρει θεραπευτικές λύσεις, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα