Πώς επηρεάζει τον οργανισμό μας η γρήγορη απώλεια βάρους

Πώς επηρεάζει τον οργανισμό μας η γρήγορη απώλεια βάρους

Το γνωστό μοντέλο, Μαριαγάπη Ξυπολιά και η Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, Δήμητρα Φραγκούλη, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την απώλεια βάρους και πώς επηρεάζει τους δείκτες υγείας μας.

Ο Μάιος είναι παραδοσιακά ο μήνας που ετοιμαζόμαστε να βγούμε στις παραλίες.

Αυτό μπορεί να είναι «πονοκέφαλος» για πολλούς ανθρώπους καθώς δεν έχουν το σώμα που θα ήθελαν να έ4χουν. Έτσι σπεύδουν στις γρήγορες λύσεις, στις «μαγικές δίαιτες» για να χάσουν τα κιλά του χρόνου μέσα σε δύο μήνες.

Το γνωστό μοντέλο, Μαριαγάπη Ξυπολιά μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την απώλεια βάρους.

«Ενδιαφέρει ένα  μοντέλο πώς θα βγει στην παραλία γιατί μας έχουν επηρεάσει και τα social media, και τα πρακτορεία μας. έχω να πω ότι είναι πολύ κρίμα, ακόμα και άτομα που κάνουμε αυτό το επάγγελμα, να το έχουμε στο μυαλό μας. Έχω περάσει από το στάδιο του να με ενδιαφέρει πάρα πολύ πώς θα βγω στην παραλία, με πιάνει ένα κοινωνικό άγχος, και σκέφτομαι πολλές φορές πώς μπορεί να επηρεάσει κάτι τέτοιο, κοπέλες που δεν νιώθουν καθόλου καλά με το σώμα τους. Πλέον νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Τελευταία φορά έκανα μία διαιρετά για να πάω ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα πέρσι, δύο μήνες μου πήρε να χάσω 10 κιλά. Και μετά μου γύρισε μπούμερανγκ, έβαλα πολλά κιλά απότομα και έπαθα βουλιμία», είπε αρχικά.

«Είναι κρίμα γιατί ο χώρος του μόντελινγκ μπορεί να γίνει πολύ τοξικός κυρίως σε νεαρές κοπέλες αλλά και σε αγόρια που βρίσκονται στον χώρο. Είναι δύσκολο να πιέζεσαι σωματικά και ψυχικά γιατί αυτό βγαίνει προς τα έξω και κάποια στιγμή σε προλαβαίνει», ανέφερε η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

Για τον «πολυπόθητο» τρόπο του να χάσουν γρήγορα κιλά μίλησε η ειδικός, κ. Φραγκάκη.

«Πολλές φορές επιτυγχάνεται αυτό αλλά με ανορθόδοξους τρόπους. Δεν είναι ότι γίνεται με τη σωστή διαδικασία, να χάνουν 75% λιπώδη ιστό και κατά 25% άλιπη μάζα σώματος. Και αυτό φυσικά εμπεριέχει και επιπτώσεις στον οργανισμό μας, όπως αφυδάτωση, μείωση μυϊκού ιστού, ηλεκτρολυτική ανισορροπία ή διαταραχές στην διάθεσή μας», ανέφερε η κ. Φραγκάκη.

«Είχα πολλά ορμονικά θέματα, τα γυναικολογικά μου ήταν χάλια για 5 μήνες, δεν είχα περίοδο. Τριχόπτωση δεν το ήξερα, αλλά το έπαθα και αυτό και δεν ήξερα ότι είναι από αυτό. Αυτή η γενιά είναι πολύ κολλημένη για το πώς είναι το σώμα τους, παρόλο που έχουμε βγάλει από πάνω μας αυτό με τα κιλά. Απαντώ πως θα πρέπει να πάνε σε κάποιον διατροφολόγο. Έχω μία ισορροπημένη διατροφή και κάνω και την γυμναστική μου  και είμαι καλά», συμπλήρωσε η Μαριαγάπη Ξυπολιά.

«Έτρωγα 1300 θερμίδες την ημέρα, και πολύ αυστηρά. Δεν ήξερα ότι αυτό θα επηρεάσει το σώμα και την ψυχή μου. Έκανα και fasting – διαθεματική νηστεία – εντάθηκε το πρόβλημα. Το πλήρωσα ακριβά αυτό που έκανα», πρόσθεσε το γνωστό μοντέλο.

Η κ. Φραγκάκη επεσήμανε πως πολλές φορές προτεραιοποιούμε την απώλεια βάρους, εις βάρος του σώματός και της υγείας  του οργανισμού μας.

«Προσωπικά από την εμπειρία μου πιστεύω ότι ο κόσμος κάνει πολύ αυστηρή δίαιτα. Η γρήγορη απώλεια βάρους μπορεί να επιδεινώσει μία ήδη υπάρχουσα διατροφική διαταραχή, ή να δημιουργήσει μία υποβόσκουσα. Όλα θα πρέπει να αξιολογούνται εξατομικευμένα. Το πρώτο πράγμα που χάνουμε είναι ο μυϊκής ιστός οπότε μετέπειτα δεν καταναλώνουμε με τον ίδιο βαθμό θερμίδες. Μειώνονται οι ορμόνες του κορεσμού και αυξάνονται οι ορμόνες της πείνας και το αίσθημα της πείνας φαίνεται να διατηρείται», τόνισε.

Ο οργανισμός αποτοξινώνεται φυσικά μέσω του ήπατος, το έντερο και τους νεφρούς. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να λένε ότι η μη πρόσληψη τροφής θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση. Κάνει μόνος του ο οργανισμός.

Για την πρωτεΐνη η κ. Φραγκάκη, και τον μύθο που λέει ότι η πρωτεΐνη βοηθάει να χάσει κανείς κιλά, είπε πως, «τα διατροφικά πρότυπα που έχουν αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης φαίνεται βραχυπρόθεσμα να βοηθάει στην απώλεια βάρους. Βοηθάει στον κορεσμό και διατηρείται ο μυϊκός ιστός ως έναν βαθμό.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα