Καρκίνος του λάρυγγα: Ιάσιμος σε ποσοστό πάνω από 90%. Ποια είναι τα συμπτώματα

Ιάσιμος σε ποσοστό άνω του 90% είναι πλέον ο καρκίνος του λάρυγγα, εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα! Αυτό τονίστηκε σε συνέδριο, που διοργάνωσαν στις 27 και 28 Ιανουαρίου στη Λειψία της Γερμανίας με θέμα «EarlyCanceroftheLarynx», οι επιστημονικές εταιρείες ELS (EuropeanLaryngologySociety), ESO (EuropeanSchoolofOncology) και η Πανεπιστημιακή Κλινική Κεφαλής και Τραχήλου της Λειψίας.

«Η εξέλιξη στη χειρουργική αφαίρεση του όγκου (με ραδιοσυχνότητες και laser) και τη θεραπεία σε συνδυασμό με την έγκαιρη διάγνωση μας δίνει ποσοστά ίασης πάνω από 90%» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, που παρακολούθησε το συνέδριο.

Το 60% των περιπτώσεων του καρκίνου του λάρυγγα εμφανίζεται σε άτομα ηλικία από 55 μέχρι 74 χρόνων, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 65 χρόνια. Η αναλογία ανδρών γυναικών είναι 5,6 με 1,1.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του καρκίνου του λάρυγγα. Επίσης οι δύο αυτοί παράγοντες μειώνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

 

Διαβάστε εδώ ποια είναι τα συμπτώματα, ποιες οι απαρίτητες εξετάσεις;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα