Φούσκωμα: 6 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

Εκτός από τις τροφές που όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλούν φούσκωμα, π.χ. τα φασόλια, υπάρχουν και άλλες που δεν τις έχουμε συνδυάσει με αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, είναι όμως εξίσου ένοχες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τις καταναλώνετε, καθώς κάποιες είναι και πολύ ωφέλιμες, μπορείτε όμως να τις αποφεύγετε σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

Τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν πόνο στο στομάχι και φούσκωμα. Ο πρώτος είναι ότι κατά το μάσημα τσίχλας καταπίνετε και αέρα μέρος του οποίου καταλήγει στο στομάχι. Ο δεύτερος είναι οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχονται στις τσίχλες, οι οποίες προκαλούν στομαχικές διαταραχές, ιδιαίτερα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Η ένωση των γλυκαντικών και των βακτηρίων του εντέρου στην πεπτική οδό προκαλεί την απελευθέρωση αερίων, οδηγώντας σε φούσκωμα, κράμπες, πόνο και/ή διάρροια. Αν παρατηρείτε τέτοια συμπτώματα, αποφεύγετε τις τσίχλες που περιέχουν ξυλιτόλη, μαννιτόλη, σορβιτόλη, μαλτιτόλη, και ερυθριτόλη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα