Προσοχή! Επικίνδυνο το απότομο τράνταγμα του μωρού

Επικίνδυνο το απότομο τράνταγμα του μωρού – Τι ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουμε όλοι

«Δεν γνώριζα πόσο σοβαρό είναι» ήταν η πρώτη αντίδραση των γονιών νεογέννητων παιδιών στην ενημέρωση που έκαναν οι ειδικοί της Εταιρείας Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα» στα δημόσια μαιευτήρια «Αλεξάνδρα» και «Έλενα» στην Αττική, σχετικά με το ταρακούνημα του μωρού και τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στην υγεία του.

Με το σχόλιο αυτό η διοικητική διευθύντρια της "Ελίζας", Αφροδίτη Στάθη, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, υπογραμμίζει τη σημασία της ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς, όπως επισημαίνει, αφενός το απότομο τράνταγμα του μωρούή του μικρού παιδιού είναι επικίνδυνο, αφετέρου ο γονιός χρειάζεται υποστήριξη, καθώς όταν αποκτά ένα μωρό βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη.

"Επιδημιολογικές μελέτες σε άλλες χώρες όχι στη δική μας, έχουν δείξει ότι κάποιοι γονείς πιστεύουν πως τα βρέφη μπορούν να πειθαρχήσουν αν τα κουνήσουν. Για τη δική μας πατρίδα δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ωστόσο υπάρχουν φορές που γονείς έχουν εξαντλήσει τις εφεδρείες τους σε υπομονή, ειδικά την περίοδο που τα βρέφη κλαίνε γοερά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εξαιτίας των κολικών, και μπορεί να χάσουν την υπομονή τους, να πάρουν το βρέφος στα χέρια και να το ταρακουνήσουν δυνατά" εξηγεί η επίκουρη καθηγήτρια παιδιατρικής, Αλεξάνδρα Σολδάτου.

Η ίδια διευκρινίζει ότι "από το ήπιο κούνημα μπορεί στην αρχή το παιδί να ησυχάζει λίγο και οι γονείς να νομίζουν ότι είναι ένας καλός τρόπος να ηρεμεί το μωρό

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα