Αυτές είναι οι πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες

Ακατάλληλες για κολύμβηση κρίθηκαν τέσσερις πολυσύχναστες  παραλίες της Αττικής, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών.  Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δειγματοληψίες νερού στις 24 Ιουλίου σε διάφορες παραλίες του Σαρωνικού από τη Βούλα μέχρι τo Καλοπήγαδο Κερατέας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ακατάλληλες κρίθηκαν οι παραλίες στο Καβούρι (Οδός Κυψέλης), στο Μεγάλο Καβούρι, στο Λαγονήσι (στο τέρμα του δρόμου), και στη Σαρωνίδα στη κεντρική παραλία, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήραν οι ερευνητές σε διάφορα σημεία κοντά και μακριά από την ακτή.

Συγκεκριμένα, στο Καβούρι (οδός Κυβέλης) βρέθηκαν 264 μονάδες κωλοβακτηριδίων ανά 100 ml , στο Μεγάλο Καβούρι 380, στον Άγιο Νικόλαο - Λαγονήσι 390 και την Κεντρική παραλία Σαρωνίδος 260, όταν το όριο σύμφωνα με την ΕΕ για τα νερά κολύμβησης είναι 250 μονάδες ανά 100ml.

Οι έρευνες του ΠΑΟΚΕ θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν μπορου΄ν αν κολυμπούν ελεύθερα χωρίς να βάζουν την υγεία τους σε κίνδυνο.

Οι επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία από το μολυσμένο νερό

"Εάν το νερό είτε πόσιμο, είτε αυτό που απολαμβάνουμε κάνοντας μπάνια στη θάλασσα, δεν είναι απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς, τότε είναι δυνατόν να γίνει αίτιο μεταφοράς, διασποράς και μετάδοσης στον πληθυσμό παθογόνων μικροοργανισμών και επομένως να γίνει πρόξενος εκτεταμένων επιδημιών υδρικής προελεύσεως.

Είναι γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχει γίνει μετάδοση ασθενειών με το πόσιμο νερό. Οι μικροοργανισμοί που έχουν ενδιαφέρον για την ποιότητα του νερού από άποψη υγιεινής είναι κυρίως οι ιοί, τα βακτήρια, τα πρωτόζωα, και οι έλμινθες ή παρασιτικοί σκώληκες. Επίσης μερικοί μικροοργανισμοί συνδέονται με προβλήματα οσμής και γεύσης στο νερό καθώς και με εμφανίσεις γλοιωδών μικροβιακών μαζών στο εσωτερικό των σωληνώσεων του δικτύου διανομής (φύκη, μύκητες)", αναφέρει στην ίδια έρευνα το ΠΑΚΟΕ.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα