Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική Υγεία την Παρασκευή

Ημέρα κινητοποίησης με 24ωρη απεργία είναι η Παρασκευή 1η Ιουλίου για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Το πλαίσιο των σωματείων που προκήρυξαν την απεργιακή κινητοποίηση είναι:
«Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.
Συμμετέχουμε τις πρωινές ώρες στις συγκεντρώσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μετά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούμε απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο συνεδριάσεων του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) στο «ΙΑΤΡΙΚΟ » (Μαρούσι) στις 11:00.
Κάτω τα χέρια από τις ΣΣΕ, τα μισθολογικά κι εργατικά μας δικαιώματα.

Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί, να μην εφαρμοστεί στην πράξη η διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ (ΔΑ 5/2016)».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωης τονίζεται πως: «Η διαιτητική απόφαση, που ανακοίνωσε ο ΟΜΕΔ και έχει ισχύ Σύμβασης για τους εργαζόμενους στις κλινικές των ομίλων, αποτελεί ένα ακόμα βάρβαρο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Καταργεί το επίδομα εξομάλυνσης. Απαιτεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι αναδρομικά στους εργοδότες το επίδομα εξομάλυνσης για το 2016, που αντιστοιχεί σε ποσά από 900 – 3000 ευρώ!
Επιβάλλει νέα μείωση στο βασικό μισθό -0,5%.
Καταργεί το 5θήμερο κι επιβάλλει το 6ήμερο.
Παγιώνει τον απαράδεκτο μισθολογικό διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζόμενων.

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης, η ώρα του αγώνα. Η απεργία πρέπει και μπορεί να γίνει υπόθεση των Σωματείων, των ίδιων των εργαζομένων. Η ίδια η ζωή απέδειξε, πως ήταν απατηλά τα επιχειρήματα «ότι εμάς τους εργαζόμενους στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τα μέτρα δεν θα μας πιάσουν».

Είναι η ώρα να βάλουμε σε κίνηση τις δυνάμεις μας. Να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Να απαιτήσουμε σύμβαση που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Μια μεγάλη συμμετοχή στην απεργία θα δώσει ώθηση στον αγώνα μας, μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα