Η κρίση ... παχαίνει τα Ελληνόπουλα! Απίστευτη έρευνα!

Έρευνες απέδειξαν ότι η κρίση παχαίνει τους Έλληνες, με ιδιαίτερα ανησυχητικά να είναι τα αυξημένα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Βασική αιτία; Η κατανάλωση φθηνών junk food που διαθέτουν πολλές θερμίδες.

Σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ελλάδα, διαθέτει τη θλιβερή πρωτιά στην ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας,

Όπως ανέφεραν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης Κατά της Παχυσαρκίας, 21 έως 26 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά αποτυπώνεται σε μελέτη η επίπτωση της οικονομικής κρίσης στην υγεία της οικογένειας και το αποτέλεσμα είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς παρατηρείται αύξηση της συχνότητας παιδικής παχυσαρκίας σε χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα.

Στη σχέση της παιδικής παχυσαρκίας με την οικογενειακή οικονομική κατάσταση αναφέρθηκε ο Γεώργιος Βαλσαμάκης, ενδοκρινολόγος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΕΠ.

«Το υψηλό ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας οφείλει να ενεργοποιήσει την πολιτεία, τους φορείς υγείας, τους επαγγελματίες υγείας, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους όσοι μπορούν να αναχαιτίσουν τη λαίλαπα της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς η υγεία των αυριανών ενηλίκων θα είναι πολύ επισφαλής, με όλες τις συνέπειες που προδικάζονται», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, της ΕΙΕΠ Ευθύμιος Καπάνταης.

Δεδομένων των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει η παχυσαρκία στην Ελλάδα, η ΕΙΕΠ διοργανώνει και εφέτος την «Εβδομάδα Παχυσαρκίας» με στόχο να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει το κοινό ότι η παχυσαρκία είναι νόσος και ως νόσος πρέπει να έχει την κατάλληλη επιστημονική αντιμετώπιση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα