Εγκρίθηκε η Εισπνεόμενη Ινσουλίνη Afrezza στις ΗΠΑ

Είναι γεγονός! H εισπνεόμενη ινσουλίνη Afrezza πήρε έγκριση για να κυκλοφορίσει στις ΗΠΑ. Η έγκριση δόθηκε με ψήφους 13 υπέρ και 1 κατά για τους διαβητικούς τύπου 1 και 14 υπέρ εναντίον 0 κατά, για τους διαβητικούς τύπου 2.

Η εισπνεόμενη ινσουλίνη Afrezza είναι μια ταχείας δράσης ινσουλίνη, η οποία θα πρέπει να χρησιμοποιείται 15 λεπτά πριν το φαγητό. Η ινσουλίνη αυτή μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσιμες ταχείας δράσης ινσουλίνες, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις μακράς διάρκειας ινσουλίνες.
Η αποτελεσματικότητά της και η ασφάλεια της ελέγχθηκε σε μια μελέτη που συμμετείχαν 3017 ασθενείς από τους οποίους οι 1026 ήταν τύπου 1 και οι 1091 τύπου 2. Τα άτομα αυτά έλαβαν την εισπνεόμενη ινσουλίνη για 24 εβδομάδες και πέτυχαν καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε σχέση με τις ενέσιμες γρήγορες ινσουλίνες.

Οι παρενέργειες που εμφανίστηκαν ήταν μικρές σε αριθμό, ήπιες και αφορούσαν σε υπογλυκαιμίες, βήχα και ερεθισμό στο λαιμό. Γι’ αυτό το λόγο, δεν συστήνεται να λάβουν την ινσουλίνη αυτή, άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Παράλληλα, τρέχουν μελέτες οι οποίες έχουν σαν σκοπό να ελέγξουν την ασφάλεια της Afrezza στα παιδιά αλλά και στον έλεγχο ανάπτυξης καρδιαγγειακών προβλημάτων και νεοπλασιών.

Πηγή: nooz.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα