Οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά - μεταξύ άλλων παυσίπονα, αντιισταμινικά, αντικαταθλιπτικά και αντικαρκινικά - οφείλονται στην οικονομική κρίση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο βασικός λόγος των ελλείψεων στην παρούσα φάση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η οικονομική κρίση δυσχεραίνει τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ εταιρειών - φαρμακαποθηκών - φαρμακείων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην έγκαιρη διακίνηση της αναγκαίας ποσότητας ορισμένων φαρμάκων».
Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΦ προειδοποιεί με κυρώσεις και χρηματικές ποινές εκείνες τις εταιρείες που δεν θα αποκαταστήσουν άμεσα τις ελλείψεις τους.
Διαβάστε ακόμα: Τα αντισηπτικά χεριών αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου; – Η ουσία που εξετάζεται από την Ε.Ε.