Πέντε συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνος από ό,τι νομίζεις

Πέντε συνήθειες που δείχνουν ότι είσαι πιο έξυπνος από ό,τι νομίζεις

Ο κάθε άνθρωπος ορίζει τελείως διαφορετικά τη νοημοσύνη και την ευφυΐα. Άλλοι, επικεντρωνόμαστε στην ικανότητα της λογικής σκέψης, άλλοι στα επίπεδα αυτογνωσίας, άλλοι στη δημιουργικότητα και άλλοι στην ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Πολλοί θα πουν ότι το IQ είναι κάτι που δημιουργείται βιολογικά. Άλλοι, θα υποστηρίξουν ότι εξαρτάται από τις προσωπικές εμπειρίες μας. Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στη μέση. Το μόνο σίγουρο είναι, πως η νοημοσύνη αποτελεί μια αρκετά αφηρημένη έννοια.

Πάντως, υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά και συνήθειες που τείνουν να υιοθετούν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι. Κι εάν έχεις κι εσύ αυτές τις συνήθειες, τότε μπορεί να είσαι πιο έξυπνος από ό,τι νομίζεις.

Σου αρέσει να σκέφτεσαι «δυνατά»
Το να μιλάς στον εαυτό σου ή να σκέφτεσαι «δυνατά», υποδηλώνει πως είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις. Οι ευφυείς άνθρωποι μιλούν συνέχεια με τον εαυτό τους, καθώς αυτό τους βοηθά να επιλύουν τα προβλήματά τους και να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις. Μιλώντας δυνατά, μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τις σκέψεις τους και να βρουν δημιουργικές λύσεις.

Σου αρέσει να περνάς χρόνο μόνος σου
Όσο πιο έξυπνος είσαι, τόσο περισσότερο σου αρέσει να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου. Αυτό, σε βοηθάει να μένεις συγκεντρωμένος στους στόχους σου και στο πρόγραμμά σου. Οι έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να αναζητούν έναν μοναχικό τρόπο ζωής προκειμένου να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους, για απερίσπαστη πνευματική περιέργεια και δημιουργικότητα.

Λατρεύεις να διαβάζεις και να μαθαίνεις συνεχώς νέα πράγματα
Όλοι οι επιτυχημένοι και έξυπνοι άνθρωποι, έχουν ένα κοινό: δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Το να διαβάζεις συνέχεια κάτι, είναι καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει τη νοημοσύνη σου. Το διάβασμα ωφελεί το μυαλό, επειδή σε βοηθά να παραμείνεις ισορροπημένος.

Θέλεις ένα «οργανωμένο χάος» στη ζωή σου
Η νοημοσύνη συνδέεται με την ικανότητα να μαθαίνει κανείς από την εμπειρία, να προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις, να κατανοείς και να χειρίζεσαι αφηρημένες έννοιες, αλλά και να χρησιμοποιείς τη γνώση σου για κάθε νέα κατάσταση στη ζωή σου. Το «οργανωμένο χάος», μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά σου.

Είσαι νυχτερινός τύπος
Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που λειτουργούν καλύτερα τις νυχτερινές ώρες, είναι στην πραγματικότητα πιο έξυπνοι και πιο δημιουργικοί από τους άλλους. Εάν, λοιπόν, μένεις ξύπνιος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε μπορεί να είσαι πολύ έξυπνος.

πηγή: jenny.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα