Swishing party και Swinging: Ανταλλαγή ρούχων και συντρόφων!

Η νέα μόδα «swishing party» λόγω οικονομικής κρίσης αποκτά όλο και περισσότερους φαν. Είναι μια ευκαιρία να αποκτήσει κανείς καινούργια γκαρνταρόμπα χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Απλώς θα ανταλλάξει τα παλιά δικά του ρούχα με κάποιων άλλων που δεν τα χρειάζονται πια.

Παρόμοια πάρτι διοργανώνονται σε πολλές πόλεις του κόσμου και μετά την Αθήνα ήρθε η ώρα να διοργανωθεί ένα και στη Θεσσαλονίκη.

«Οι Ελληνίδες αγαπούν τα ρούχα τους και δύσκολα τα αποχωρίζονται. Ακόμη και αν δεν τα φορούν, τα κρατούν για χρόνια στις ντουλάπες τους. Το πάρτι που διοργανώνουμε είναι μια καλή ευκαιρία να μην πετάξουν τα ρούχα τους στα σκουπίδια, αλλά να τα δώσουν κάπου που να πιάσουν τόπο και να πάρουν άλλα χωρίς να πληρώσουν τίποτα» λέει στην «Espresso» η Ιωάννα Μαναβοπούλου, μέλος της ομάδας «Restyle Team», που διοργανώνει το πρώτο πάρτι ανακύκλωσης ρούχων και... στιλ που θα γίνει την Κυριακή στη συμπρωτεύουσα.

Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, ρούχα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση μπορούν να αλλάξουν... ιδιοκτήτη και να φορεθούν από τον νέο κάτοχό τους που δεν θα χρειαστεί να δώσει ούτε ένα λεπτό του ευρώ για να τα αποκτήσει.

«Αυτή η νέα μορφή αγοράς, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιο χρηματικό κόστος, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής κρίσης, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η φιλοσοφία του swishing είναι η ανταλλαγή. Ο καθένας φέρνει κάποια ρούχα που δεν χρειάζεται πια και φεύγοντας από την εκδήλωση έχει "ψωνίσει", άλλα χωρίς να έχει ξοδέψει χρήματα. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να πετάξει πράγματα που βρίσκονται αρκετό καιρό στην ντουλάπα του, αλλά θα την ανανεώσει χωρίς οικονομική επιβάρυνση» προσθέτει η κ. Μαναβοπούλου.

Τα ρούχα που μπορεί να διαθέσει κάθε ενδιαφερόμενος προς ανταλλαγή πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Για λόγους υγιεινής δεν συμμετέχουν στην ανταλλαγή εσώρουχα, καλσόν και σκουλαρίκια. Στο πάρτι μπορούν να συμμετέχουν και άντρες, ενώ το κόστος της συμμετοχής είναι μόλις 2 ευρώ που είναι και τα μοναδικά χρήματα τα οποία θα δώσουν όσοι συμμετέχουν.

«Οσα κομμάτια δεν αποκτήσουν νέο ιδιοκτήτη, θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής και παιδικών ρούχων και αξεσουάρ» μας λέει η κ. Μαναβοπούλου.

Στη «Restyle Team» συμμετέχουν επίσης οι Μυρτώ Τζούμα, Μαρία Μυλωνά και Μίνα Κουτσού.
Το πρώτο πάρτι ανακύκλωσης ρούχων στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Απριλίου από τις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1 στην περιοχή Ευζώνων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα