Πόσο φρέσκο είναι ένα ψάρι; Μάθε να το ξεχωρίζεις

Δεν χρειάζεσαι να το μαντέψεις, οι ειδικοί μας δείχνουν τον τρόπο να έχουμε πάντα ολόφρεσκο ψάρι στο τραπέζι μας.

Για να τσεκάρεις πόσο φρέσκο είναι ένα ψάρι

1)Μύρισέ το: πρέπει να έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά ιωδίου και θάλασσας. Να μην μυρίζει έντονη και ενοχλητική ψαρίλα, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πως έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται βακτήρια.
2)Κοίταξέ το: Τα λέπια του πρέπει να είναι γυαλιστερά και το χρώμα του έντονο και μεταλλικό, ενώ τα βράγχιά του κόκκινα ή έντονα ροζ. Το ίδιο ισχύει και για τα μάτια που πρέπει να είναι καθαρά, λαμπερά (θολά μάτια «φωνάζουν» μπαγάτικο ψάρι) και γουρλωτά (όχι βουλιαγμένα).
3)Πιάσ’ το: Η σάρκα πρέπει να είναι σφριγηλή και σφιχτή και όλο του το σώμα λαμπερό και εννιαίο.

Τα φιλέτα ψαριού

Για τα ξεκοκκαλισμένα και φιλεταρισμένα από τον ιχθυοπώλη ψάρια, αυτό που καθορίζει τη φρεσκάδα τους, εκτός από τη μυρωδιά που πρέπει να είναι και πάλι φρέσκια-θαλασσινή, είναι να μην κάμπτεται το φιλέτο στα άκρα και να μην έχει σημάδια κιτρινίλας.

Η σωστή αποθήκευση

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα