Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Πρωτότυπες ιδέες για την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Από την Πόπη Βόβλα

Χριστούγεννα: για κάθε έναν από εμάς σημαίνει κάτι διαφορετικό. Τέλος εποχής για κάποιους, νέο ξεκίνημα για άλλους, διασκέδαση και mini διακοπές για τους πιο τυχερούς. Όλα γύρω μας είναι τόσο λαμπερά, τόσο φωτεινά γεμάτα μυρωδιές και χρώμα. Και αν το χιόνι κάνει grande εμφάνιση τότε  το σκηνικό αυτών των Χριστουγέννων θα είναι άκρως Χολιγουντιανό.

Εμείς από τη πλευρά μας αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να «ντύσουμε» το σπίτι μας στα καλά του και να υποδεχτούμε συγγενείς και φίλους με ένα τεράστιο χαμόγελο για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά. Το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πρέπει να ξεχωρίζει να είναι ιδιαίτερο. Για την διακόσμηση του μπορείτε να επενδύσετε πολλά χρήματα αλλά με τις ιδέες που ακολουθούν το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στολίδια που περίσσεψαν από το χριστουγεννιάτικο δέντρο (μπάλες, αγγελάκια κ.ά.) για να διακοσμήσετε το τραπέζι. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε διάσπαρτα ή μέσα σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο που θα τοποθετήσετε στη μέση του τραπεζιού.

Εάν τη τραπεζαρία σας κοσμεί ένας πολυέλαιος μπορείτε να κρεμάσετε σε αυτόν χρωματιστές κορδέλες ακόμη και μικρά κλαδάκια γκι.

Στο πιάτο του ψωμιού ή της σαλάτα μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δώρο για κάθε σας καλεσμένο. Μια επιλογή που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας θα ήταν ένα γούρι για την νέα χρονιά μέσα σε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο κουτί. το οποίο μάλιστα μπορεί να έχει παραλλαγές ανάλογα με την ηλικία του καλεσμένου σας (π.χ. για πιο μικρά παιδάκια μπορείτε να βρείτε ή να φτιάξετε μόνοι σας πιο παιχνιδιάρικα και πολύχρωμα γούρια ενώ για μια φίλη σας επιλέξτε ένα γούρι-κόσμημα).

Μπορείτε να επιλέξετε να στρώσετε στο τραπέζι σας ένα απλό λευκό τραπεζομάντηλο και από πάνω μια γιορτινή οργάντζα με χρυσές λεπτομέρειες. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ραπτικής και αγοράστε χρυσό τούλι (5€ το 1μ.x140 εκ.) κόψτε το σε λωρίδες των 6-7 εκ. και δέστε τα μαχαιροπήρουνα και τη πετσέτα με ένα φιόγκο και ακουμπήστε το μέσα στο πιάτο. Επίσης με το ίδιο τούλι μπορείτε να διακοσμήσετε τη πιατέλα ή το δοχείο που θα έχετε μέσα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.

Η πετσέτα στο γιορτινό τραπέζι μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις. Ένα εντυπωσιακό δίπλωμα μπορεί να είναι αρκετό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας πριν καν δοκιμάσουν τις μαγειρικές σας ικανότητες! Κάντε κλίκ στο http://www.napkinfoldingguide.com/ και πάρτε ιδέες.

Για να είναι όλα σε τάξη πρέπει και οι καλεσμένοι να είναι στη θέση τους. Για να ξέρει λοιπόν κάθε καλεσμένος ποια είναι η θέση του βάψτε με σπρέι μήλα σε χρώμα που θα ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση τοποθετήστε μέσα στο πιάτο και στηρίξτε πάνω στο μήλο μια καρτούλα με το όνομα του καλεσμένου και μια σύντομη ευχή! Εάν έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε μέσα στο πιάτο τη πετσέτα και το μαχαιροπήρουνο μπορείτε πάνω σε αυτά να ακουμπήσετε τη καρτούλα.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με δημιουργικότητα υγεία και ευτυχία από την ομάδα του Living in Style.

Πηγή: Living in Style

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα