Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Η νόστιμη, κλασική συνταγή για γουβαρλάκια με αυγολέμονο. Ας δούμε τα υλικά της συνταγής.


Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό κιμάς
2 φλυτζάνια ρύζι γλασσέ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
4 αυγά
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
1-2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ο κιμάς μπορεί να είναι από οποιοδήποτε κρέας τρυφερό.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο, κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και το φλιτζάνι λάδι.
Τα ζυμώνετε καλά. Βάζετε στην κατσαρόλα νερό αρκετό να βράσει.

Πλάθετε τα γιουβαρλάκια σε σχήμα στρογγυλό όσο να κλείνει με την χούφτα των δύο χεριών και τα ρίχνετε στη κατσαρόλα. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν και να μείνει λίγο το νερό.

Χτυπάτε τότε τα τρία αυγά, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, το ζουμί από το φαγητό και περιχύνετε τα γιουβαρλάκια με το αυγολέμονο.
Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα