ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι βανίλια

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 1 κούπα βούτυρο

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 2 κροκάδια

  • 1/2 κούπα γάλα

  • 30 γρ. αμμωνία
  •  

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

    Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τ' αυγά και τα κροκάδια. Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα (αν χρησιμοποιείτε μίξερ, χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο) ρίξτε το γάλα και το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώστε με το γάντζο για ζύμωμα ή με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλέυρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180o C, για 20'-30'. Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

    Καλή επιτυχία

    << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

    .

     

    Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

    Δείτε ακόμα