ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

Κατσικάκι γεμιστό

ΥΛΙΚΑ

το μπούτι, 1 1/2 κιλό κατσικάκι
2 μέτρια, τριμμένα κρεμμύδια
2 φλυτζανάκια ρύζι καρολίνα
1 pummaro
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοκομμένο αρνίσιο συκώτι
Αλάτι
1 κουταλάκι ψιλοκομμένος άνηθος
3/4 κουταλακίου σκόνη κανέλλα
πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητήστε από τον χασάπη σας να ξεκοκαλίσει το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε.
Μαραίνετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με λίγο νερό. Μόλις μαραθούν προσθέτετε λίγο λάδι, το συκώτι και τα σοτάρετε μερικά λεπτά. Προσθέτετε το μισό PUMMARO, την κανέλα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε στη γέμιση το ρύζι και ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μίγμα το μπουτάκι και το ράβετε να μη χυθεί η γέμιση.
Το τοποθετείτε σε ταψί, το περιχύνετε με λάδι και 1 φλιτζάνι νερό και το ψήνετε 2 ώρες περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα