ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ταραμάς (Λευκός ή ροζ)
3 μεγάλες φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί μόνο ψύχα
2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1,5 χυμό λεμόνι
κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μουλιάζετε το ψωμί και το στύβετε καλά. Χτυπάτε σε γουδί καλά τον ταραμά με το ψωμί, μέχρι να πάρετε ομοιογενές μίγμα. Μεταφέρετε αυτό το μίγμα σε μπολ και αρχίζετε να το χτυπάτε με μίξερ ή με σύρμα, προσθέτοντας σιγά ?- σιγά το ελαιόλαδο, εναλλάξ με τον χυμό λεμονιού.

Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να τελειώσουν τα δύο υλικά (η ταραμοσαλάτα πρέπει να γίνει αφράτη και απαλή σαν μους). Αν θέλετε προσθέτετε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζετε το μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο.

περισσότερες νηστίσμες συνταγές

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα