ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ (ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ)

ΠΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ (ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ)

ΥΛΙΚΑ

• 300 γρ. πένες
• 2 κομμένα σε κύβους κολοκυθάκια
• 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανό
• 1 μεγάλη κομμένη σε κύβους μελιτζάνα 
• 2 γλυκές κομμένες σε κύβους κόκκινες πιπερίες
• πιπέρι, αλάτι
• 1 κουταλάκι ΖΑΧΑΡΗ
• λίγη τριμμένη ΡΙΓΑΝΗ
• 1 με 2 σκελίδες ψιλοκομμένες σκόρδο
• για τηγάνισμα ελαιόλαδο
• 1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Αλατίζετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να μείνουν μια ώρα. Τα ξεπλένετε και τα τηγανίζετε ελαφρά ώσπου να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα, προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τα ντοματάκια, το μαϊντανό, τη ζάχαρη. Βράζετε τα λαχανικά 3/4 της ώρας περίπου. Προς το τέλος προσθέτετε και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ όταν τα λαχανικά κοντεύουν να βράσουν, βράζετε τις πένες σε κατσαρόλα με το ζωμό για ζυμαρικά. Τις σουρώνετε, τις αναμιγνύετε με τα λαχανικά και τη σάλτσα τους και σερβίρετε αμέσως.
  

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα