ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι

1 φλιτζάνι βιτάμ
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια αλεύρι FARIN - UP


για την κρέμα
500 γραμ. βιτάμ
200 γραμ. ζάχαρη άχνη (μπορούμε και περισσότερη)
1/2 φλιτζάνι μπράντυ
3/4 του φλιτζανιού κακάο σκόνη
2 βανίλιες

για γαρνίρισμα
200 γραμ. αμύγδαλα χονδροκομμένα και καβουρδισμένα
Μισή πλάκα κουβερτούρα χονδροκομμένη
Κερασάκια μαρασκίνο
Σαντιγί νηστίσιμη - φυτική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε ταψάκι Νο 26 , στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφού κρυώσει, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση και χρησιμοποιούμε για την τούρτα μόνον τον ένα δίσκο, τον οποίο ραντίζουμε με πορτοκάλι και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψουμε και χτυπήσουμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας, απλώνουμε τη μισή και πασπαλίζουμε με αρκετή ποσότητα τριμμένου και καβουρδισμένου αμύγδαλου και χονδροκομμένης κουβερτούρας.
Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και την στολίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο, την υπόλοιπη κουβερτούρα, με κερασάκια και αν θέλουμε με σαντιγί νηστίσιμη - φυτική που θα την χτυπήσουμε με παγωμένο νερό αντί για γάλα.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα