Μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα κρέμα

Μπριζόλες στο τηγάνι με σάλτσα–κρέμα

Υλικά  για 4 άτομα

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες  πάχους 1,5 εκ.

3 -4 σκελίδες σκόρδου

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ. σ βούτυρο ή μαργαρίνη

½ φλ. Κονιάκ

1 φλ. ζωμός βοδινού

3 κ. σ μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

7 φύλλα φασκόμηλου  πλυμένα  ή 2 κλαράκια  δεντρολίβανο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε από τις 2 πλευρές τις μπριζόλες. Μέσα στο τηγάνι  προσθέτουμε το σκόρδο και το φασκόμηλο.

Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε το κρέας, μόλις ροδίσει και  μαγειρευτεί το σβήνουμε με το κονιάκ .Αφήνουμε τις μπριζόλες στη φωτιά  να αρωματιστούν με το κονιάκ και το φασκόμηλο για 3 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά τις μπριζόλες και τις κρατάμε σε μια πιατέλα. Στη σάλτσα του τηγανιού προσθέτουμε το ζωμό και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη  και αφήνουμε τη σάλτσα να συρρικνωθεί για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά να πήξει η σάλτσα.

Περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες  και σερβίρουμε αμέσως  με το δίχρωμο ρύζι.

Για το δίχρωμο ρύζι θα χρειαστούμε ρύζι μπασμάτι και ρύζι μαύρο βρασμένα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα