Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα: Συνταγές

Στρούντελ  μπακλαβά με σοκολάτα

Υλικά

1 φλ. ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

1 φλ. φιστίκια  Αιγίνης  ανάλατα καβουρντισμένα

1 φλ. φουντούκια καβουρντισμένα

2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

½ φλ. καστανή ζάχαρη

150 γρ. Βιτάμ λιωμένο

7 φύλλα κρούστας ή φύλλα Βηρυτού

Για το σιρόπι

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1 μπαστουνάκι κανέλα

1 κ.σ χυμό λεμονιού

3 κ.σ μέλι

Διαδικασία

Χοντροκόβουμε  τα καβουρντισμένα φυστίκια, αμύγδαλα, φουντούκια.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και τη σοκολάτα.

Σε καθαρή επιφάνεια στρώνουμε το φύλλο κρούστας το αλείφουμε με βιτάμ και πασπαλίζουμε με μια μικρή ποσότητα από το μίγμα. Έχουμε κατά νου να χωρίσουμε το μίγμα σε 7 μέρη όσα είναι και τα φύλλα κρούστας.

Συνεχίζουμε έτσι κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μίγμα, τοποθετώντας το ένα φύλλο πάνω στο άλλα και μη ξεχνώντας να αλείφουμε με βιτάμ το κάθε φύλλο κρούστας. γυρίζουμε τις άκρες  των φύλλων γι να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα Στρούντελ.

Αλείφουμε με βιτάμ και το εξωτερικό φύλλο. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά . Ετοιμάζουμε το σιρόπι, το βράζουμε να δέσει –χωρίς το μέλι για 8 λεπτά . Κατόπιν προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το Στρούντελ είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και το σιροπιάζουμε. Το γλυκό θα πρέπει να είναι χλιαρό και το σιρόπι ζεστό.

Σοκολατόπιτα: Η πιο γρήγορη συνταγή!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα