ΓΛΥΚΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ - ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ - ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ

ΎΛΙΚΑ

½ κιλό φύλλο κρούστας.

Ένα γιαουρτάκι στραγγιστό.

Ένα κουπάκι (αυτό από το προηγούμενο γιαούρτι) ζάχαρη.

Ένα κουπάκι ηλιέλαιο.

Δύο βανίλιες.

Ένα φακελάκι baking powder

Μία κουταλιά του γλυκού πορτοκαλόφλουδα ξισμένη.

Λίγο βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και τα ανακατεύω με το μίξερ ή με το χέρι, όσοι είναι δυνατοί, μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.

Αλοίφω το ταψί με βιτάμ.

Βάζω ένα φύλλο στο ταψί και ρίχνω δύο κουταλιές γέμιση. Σουρώνω το φύλλο στην άκρη του ταψιού.

Με τον ίδιο τρόπο τοποθετώ στο ταψί όλα τα φύλλα και όλη την γέμιση, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί.

Ρίχνω λίγο ηλιέλαιο από πάνω και βάζω το γλύκισμα σε φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 180ο.

Για να φτιάξω το σιορόπι βράζω σε ένα καραβάνι 3 κούπες ζάχαρη και 2 κούπες νερό και 1 κούπα χυμό πορτοκάλι και ένα ξυλάκι κανέλλα.

Ανακατεύω μέχρι να βράσει και γίνει ομοιόμορφο.

Περιμένω να κρυώσει το γλυκό και όταν γίνει το σιρόπι χλιαρό το ρίχνω με μια κουτάλα πάνω στο γλυκό.

Καλή επιτυχία

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα