ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΡΑΤΣΑΤΕΛΑ

ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΡΑΤΣΑΤΕΛΑ

ΥΛΙΚΑ

4 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
600 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
100 γρ. κουβερτούρα ή άλλη σοκολάτα της αρεσκείας μας, χοντροκομμένη
50 γρ. φιστίκια αράπικα, ξεφλουδισμένα και ελαφρά καβουρδισμένα
μερικά μπισκότα πουράκια για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν πηκτό και ανοιχτόχρωμο μίγμα.
Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να πάρει βράση και το προσθέτουμε στο μίγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει. Η κρέμα είναι έτοιμη, μόλις δέσει και μπορεί να καλύπτει το πίσω μέρος ενός ξύλινου κουταλιού.
Περνάμε το μίγμα από σίτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στην κατάψυξη, μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζουμε, χτυπάμε για λίγο στο χέρι ή το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας και τα φιστίκια. Ανακατεύουμε, ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη και παγώνουμε τελείως.

Καλή επιτυχία

 

 << ... Περισσότερες Συνταγές... >>

 



 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα